Na ranč

První řadu televizního seriálu Ranč U Zelené sedmy (1998) na námět Ivo a Evy Pelantových točila Česká televize ve spolupráci s Ateliéry Zlín, kam přišla na konkurz Ivana Škarková. Od malička chtěla být herečkou, na konzervatoř ji ale nevzali, což pro ni bylo velké zklamání. Dětský sen se jí alespoň částečně splnil, když dostala roli Elišky Kudrnové, přezdívané Elis. Zahrála si ji i v druhé a třetí řadě, které pro velký úspěch u diváků natočila Česká televize v letech 2000 a 2005. V seriálu vidíme jen její tvář, neznáme její hlas. Nadabovala ji totiž herečka a dabérka Klára Šumanová.

Při natáčení vládla za kamerou i před ní pohodová atmosféra, proto paní Ivana na své krátké herecké období vzpomíná velmi ráda. Dodnes je prý se svými hereckými kolegy v kontaktu. Další herecké příležitosti už nezískala prý i proto, že je málo průbojná a na castingy nechtěla chodit.

Od koní ke koním

Paní Ivana se po krátkou dobu živila i jako modelka a působila v Radiu Zlín. Vystudovala marketingovou a multimediální komunikaci na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. V letech 2017-2018 pracovala ve společnosti Synot Real Estate, k.s. Poté přešla k mezinárodní společnosti WrapStyle, která se zabývá polepy a stylingem automobilů. Koně místo na ranči si tak trošku „užívá“ alespoň vzdáleně pod kapotou.

Žije ve Zlíně s Václavem Kratochvílem, za kterého se provdala v roce 2006. Od té doby užívá manželské jméno. Mají spolu dvě děti, syna Václava a dceru Elu. Příležitost zahrát si by dnes paní Kratochvílová sice asi neodmítla, ale na prvním místě je pro ni rodina.

Zdroje: www.tvguru.cz, www.kinotip2.cz