Collina útok na rozhodčího v Turecku označil za rakovinu, co zabije fotbal

13.12.2023, 15:10
Aktuality
Pierluigi Collina (© AFP)

Předseda komise rozhodčích FIFA Pierluigi Collina v prohlášení odsoudil napadení tureckého sudího funkcionářem po ligové zápasem. Podobné chování označil za rakovinu, která zabije fotbal.

Terčem útoku se stal rozhodčí Halil Umut Meler, kterého po remíze 1:1 s Rizesporem udeřil přímo na hřišti do obličeje předseda Ankaragücü Faruk Koca. Do sudího poté navíc na zemi kopali další lidé.

"Viděl jsem záběry a jsou nechutné. A ještě horší je, že terčem slovních i fyzických útoků jsou tisíce rozhodčích v nižších soutěžích," uvedl Collina. "A většinou jde o mladé rozhodčí, kteří teprve začínají," dodal.

Collina znovu agresivitu vůči rozhodčím označil za rakovinu. "Všichni, kteří fotbal milují, aby se proti tomu postavili. A začali něco dělat dřív, než bude pozdě a tahle rakovina fotbal zabije," prohlásil.

"Rozhodčí nemůžete mlátit, ani když něco pískne špatně. Nemůžete mu zapálit auto, nebo do něj dát bombu, kvůli penaltě. A teď nepřeháním. Zapálená a vybuchující auta v některých zemích nejsou žádnou vzácností," uvedl třiašedesátiletý Ital.

Turecký svaz po napadení Melera okamžitě pozastavil všechny fotbalové soutěže v zemi a rozběhnout by se opět měly v úterý. K podobnému opatření v minulosti sáhli v Řecku nebo na Kypru, kde se rozhodčí před třemi lety stal terčem bombového útoku.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
GrimeBaller98

To rika ten pravej, podvodnik

Reagovat
dondinho

Ten měl kliku že tu vymyšlenou pencli tenkrát na euru pískl na nás a ne na Turky - ti by si ho jinak podali...

Reagovat
Kily

*pobodali

Reagovat
Mass

Reagovat
fabec1222

Vsak to byl jasnej faul. Dneska by mu kvuli tomu VAR hned rval do ucha,at piska.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Bakary3

tohle snad pisou lidí, který ten zákrok v životě neviděli, ale přebírají ten mýtus, že to byl zářez, ne?

Reagovat
Radin

Ten natáhlej dres šel vidět hodně :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bakasa

Prej vymyšlenou

Reagovat
Firkraag

Reagovat
vacin

ubulinho

Na tom celým je největší prdel, že na tom EURU jediná penalta, která byla nařízena špatně, byla ta, kterou kopali Češi proti Francii

Reagovat
Nadržený šimpanz

Přesně tak, Všude slyšíme, že nám to Collina posral, že nesnáší Čechy....přitom v dalším zápase vymyšlená penalta v nás prospěch, stejně jako o čtyř roky dřív ve finále

Reagovat
lampas

Colina je ztělesnění rakoviny v celé své podobě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele