Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Česko

Na Hodonínsku hořela stolařská dílna, hasiči odhadli škodu na sedm milionů

Hasiči likvidují požár dílny pracující se dřevem v obci Louka na Hodonínsku. (13. prosince 2023) foto: HZS JmK

Hustý dým stoupal ve středu odpoledne ze zeleného objektu stolařské dílny v obci Louka na Hodonínsku. Hasiči kvůli požáru vyhlásili třetí stupeň poplachu a poslali na místo chemickou laboratoř kvůli monitorování ovzduší. Zcela požár zlikvidovali krátce po 22:00. Událost je bez zranění, předběžná výše škody je sedm milionů korun.
  20:26aktualizováno  22:45

Požár byl oznámen ve 13:14. Hasiči původně vyhlásili druhý stupeň poplachu, kvůli potřebě dalších jednotek s hasební vodou však velitel zásahu později upravil stupeň na třetí.

Hasiči při zásahu rozdělili místo na dva úseky, celkem jich zasahovalo zhruba osm desítek včetně těch z nedalekého Zlínského kraje. „Problém byl s vodou, vozila se kyvadlově z Velké nad Veličkou. Na místě je nyní chemická laboratoř z Tišnova, provádí měření ovzduší,“ popsal odpoledne mluvčí.

Později večer hasiči při dohašování ještě za pomoci techniky rozebrali střechu a z dílny zůstaly pouze obvodové zdi. Na síti X pak uvedli, že požár zcela zlikvidovali ve 22:09.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Pod kontrolu hasiči dostali požár po 15:00. „Z objektu jsme vynesli nějaké svářecí soupravy, propanbutanové lahve a kanystry s benzinem,“ doplnil mluvčí. Dílna vyhořela celá a Příkaský předpokládá, že výše škody se bude ještě upřesňovat.

Na místo zároveň zamířila chemická laboratoř z Tišnova, aby monitorovala ovzduší. „Ale zatím nic nenaměřila,“ podotkl před 17. hodinou Příkaský. V tu chvíli už na místě zůstávala jen část jednotek, která se věnovala rozebírání střešní konstrukce stolařské dílny. Ta podle mluvčího celá vyhořela.

Škodu hasiči předběžně odhadli na sedm milionů korun, při požáru se nikdo nezranil. Jeho příčina se vyšetřuje.

8. října 2022

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...