Vroutek chce vodovod s podzemním zdrojem

blank

Vroutek na Lounsku, ve kterém žijí necelé dva tisíce obyvatel, chce pro tři okrajové části vybudovat vodovod s vodou z vrtů, část z lidí totiž čerpá vodu ze studní.

Podle Českého rozhlasu chce Vroutek postavit nový vodovod pro místní části Lužec, Vrbička a Skytaly. Provoz by měly mít na starost Severočeské vodovody a kanalizace. Že je tato varianta ve hře připouští mluvčí vodáren Mario Böhme: „Je potřeba doplnit některé informace ekonomického a technického charakteru. U toho technického se to týká zejména zásobování – je potřeba naprojektovat, aby z těch vrtů teklo tolik vody, aby to stačilo pro Vroutek a jeho městské části.“

Podle starosty Jaromíra Kubelky už má Vroutek vysoutěženou firmu. Zadrhly se však přípravy. „Táhne se to i z toho důvodu, že to musí projít posuzováním, jestli to mohou převzít, nebo ne, aby to mohli provozovat – aby to splňovalo ty parametry, které to splňovat má. Ta stavba by stála zhruba 48,5 milionů korun,“ dodává pro Český rozhlas Kubelka. Radnice ale v současnosti takovými prostředky nedisponuje. Město tak bude s vodaři hledat vhodný dotační titul, který by realizaci umožnil.

Scroll to Top