Sleduj nás

Návrat talentu! Hladového Dvořáčka čeká na The Ring 9 v Bratislavě Růžička

Návrat talentu! Hladového Dvořáčka čeká na The Ring 9 v Bratislavě RůžičkaFoto: Patron Boxing

Do roka a do dne. Toto heslo pro Davida Dvořáčka (5-0) platí dokonale. Naposledy boxoval loni v Lucerně s plzeňským ranařem Jiřím Kroupou, kterého zdolal na body. Mezi šestnáct provazů se vrátí 30. prosince na eventu The Ring 9 v Bratislavě. Soupeřem mu bude další tvrďák – brněnský Norbert Růžička (4-5-1, 3 KO).

„Těším se neskutečně. Bylo to dlouhé, sice jsem stále trénoval, posiloval, běhal, boxoval v otočeném gardu, ale nebylo to samozřejmě ono,“ usmívá se 22letý sympaťák, do kterého byste při setkání na ulici spíše, než boxera tipovali vysokoškolského studenta práv.

Proč vlastně tak dlouhá pauza? Zranění. Právě v souboji s Kroupou mu praskla kost na ruce a rekonvalescence se protáhla na téměř deset měsíců. Nyní už je ale stoprocentně zdravý, opět polyká tvrdé tréninkové dávky. A samozřejmě absolvuje vyhlášeně tvrdé sparingy v domovském Spejbl Gymu. A informace ze zákulisí mluví jasně – tahle mladá puška má pořádně nabito.


V Domě sportu jej na rozjezd vstříc velkým bitvám nečeká rozhodně snadný soupeř. Jistě, Norbert Růžička (4-5-1. 3 KO) nedisponuje aktivní ratingem, ale letos se může pochlubit velkou aktivitou na amatérské i profesionální scéně. Mezi profíky stihl sedm zápasů s vyrovnanou bilancí – 3 výhry, 3 porážky a jedna remíza.

„Pár jeho zápasů jsem viděl. Tvrdý, srdcař, co nic nevypustí. Na domácí scéně boxoval se zkušenými borci v čele s Martinem Prázdným (několikanásobný český amatérský vicemistr střední váhy a šampion polotěžké), mezi profíky má letos celkem sedm zápasů, bude rozjetý. Já ho ale chci zastavit,“ dodává v tiskové zprávě Dvořáček.


Zda svá slova naplní, zjistíme za dva týdny ve slovenské metropoli. Lístky na event The Ring 9, kde budou i další zajímavá jména (nejen) polotěžké váhy, a to včetně titulové bitvy Tomášů Adámka s Ivachovem, jsou stále v prodeji. 


Další články