Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. prosince 2023 14:49
Čas čtení 1:04
Anna Koucká

VIDEO: „Jdi do p*dele, ty malej pindíku.“ Moderátor (ne)zvládl rozhovor s dívkou s Tourettovým syndromem

VIDEO: „Jdi do p*dele, ty malej pindíku.“ Moderátor (ne)zvládl rozhovor s dívkou s Tourettovým syndromem
Zdroj: Pexels/Andrea Piacquadio/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Moderátor Chris Cuomo z americké stanice NewsNation se musel vypořádat s těžkou zkouškou své profesionality. Při rozhovoru s dívkou, která má Tourettův syndrom, si v přímém přenosu vyslechl několik nadávek a neudržel smích.

Cuomo vedl rozhovor s tiktokerkou Baylen Dupree, která má Tourettův syndrom a snaží se o této nemoci šířit povědomí. Na sociální sítí už nasbírala přes devět milionů sledujících. 

Během rozhovoru s Cuomem ale Baylen začaly tiky, které jsou pro její onemocnění charakteristické, a začala moderátorovi nadávat. „Jdi do p*dele, Chrisi,“ řekla nejprve. To ale nebylo všechno.


„Jdi do p*dele, Chrisi, ty malej pindíku. Strč si banán do p*rdele a namaž si svoji vlastní sušenku, ty tlusťochu,“ pokračovala, zatímco se snažila vyprávět o tom, jak ji někteří na sociálních sítích obviňují z toho, že svou nemoc předstírá. 

Doporučeno
Billie Eilish: Život s Tourettovým syndromem je vyčerpávající, smích lidí mě uráží Billie Eilish: Život s Tourettovým syndromem je vyčerpávající, smích lidí mě uráží 25. května 2022 8:21
S Touretteovým syndromem nebo jiným typem tikové poruchy se během dětství setká až pětina dětí. Část z nich pak potíže provázejí i v dospělém životě. Základním příznakem Touretteova syndromu je tik. Jde o jakýkoliv pohyb nebo zvuk, který je lidské tělo schopno vykonat a který může mít různou míru komplexity.
Závažné tiky způsobují postiženým lidem značné utrpení, které je dáno nejen tiky samotnými, ale také neadekvátní zpětnou vazbou okolí a často i dalšími, souběžně se vyskytujícími duševními poruchami. Tiky je zpravidla možné úspěšně léčit. Zdaleka ne každá tiková porucha však vyžaduje, aby postižený užíval léky.


V ten moment se ale moderátor už neudržel a vyprskl smíchy. I když pro některé by to mohl být znak neprofesionality, většina lidí na internetu jeho reakce spíš pobavila. „Já být moderátorem, tak bych se smál mnohem víc, zvládl to ještě dobře,“ píše jeden uživatel. „Cuomo je fakt profík, já bych se válel smíchy po zemi,“ uvedl další. 

Domů
Sdílet
Diskuse