Rulíkova vítězná domácí premiéra! Obrat s Finy vidělo 17 013 fanoušků

Foto: Facebook Český hokej

Čtvrtý zápas, čtvrté vítězství. Čeští hokejisté pod taktovkou Radima Rulíka válejí, po hladkém triumfu na Karjale vykročili skvěle i do Švýcarských her. Díky trefám Davida Tomáška a Ondřeje Kovařčíka se před 17 013 fanoušky v O2 areně radovali z obratu a výhry 2:1 nad Finskem.

Úvodnímu buly ještě předcházel ceremoniál. Během něj byli do Síně slávy českého hokeje slavnostně uvedeni bývalí hráči Tomáš Kaberle, Petr Sýkora, Roman Turek a para hokejový funkcionář Roman Herink.

Češi pak v první třetině před zraky Turka a Herinka hýřili aktivitou, svého soupeře přestříleli jasně 11:3. Přesto po dvaceti minutách jednu branku ztráceli.

Finové v čase 7:03 udeřili z první šance. Přečíslení dva na jednoho výborně vyřešili Eemeli Suomi a Aleksi Saarela, druhý jmenovaný po blafáku zakončil v podstatě do odkryté branky Dominika Pavláta, který si připsal první zákrok až v 16. minutě!

Aktivní byli bratři Kovařčíkovi. Vyrovnání měl na holi Ondřej, když prchal sám na Säteriho. Finský gólman mu však první trefu v dresu národního týmu nedopřál.

Co se Čechům nepovedlo v první části, dokázali už po 95 sekundách ze druhé. Pyrochta našel na útočné modré Kousala, ten ještě posunul kotouč do lepší pozice na Davida Tomáška a po jeho bekhendovém zakončení to bylo 1:1. Útočník Färjestadu udeřil už počtvrté v sezoně!

Převaha reprezentantů pokračovala. V dalším přečíslení Flek vybídl ke skórování aktivního Pyrochtu, proti jehož střele se Säteri dokázal výborně přesunout. Zanedlouho se dostal za hostující obranu i Filippi, ale v klíčovou chvíli mu sjel kotouč z hole.

Finové od konce druhé třetiny srovnali hru, ale byli to Češi, kteří se v čase 49:27 přiblížili vítězství. A znovu u toho byli agilní bratři Kovařčíci. Po Michalově střele si dojel pro odražený puk Ondřej, vykoupal Säteriho a přece jen se dočkal premiérového gólu za reprezentaci!

Foto: Facebook Český hokej


Skóre už se do závěrečné sirény nezměnilo, Radim Rulík tak zažil vítěznou premiéru před domácími fanoušky, kterých dorazilo do O2 areny přes sedmnáct tisíc. Češi ve vynikající atmosféře vyhráli i čtvrtý duel v sezoně a zůstávají stoprocentní při skóre 15:6.

Národní tým se nyní přesune do hlavního dějiště turnaje, v Curychu nejdřív v sobotu vyzve domácí hokejisty a den nato Švédsko. Do akce už by měli jít i tři debutanti – brankář Josef Kořenář, obránce Mikuláš Hovorka a útočník Jakub Rychlovský.

ČESKO – FINSKO 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Tomášek (Kousal, Pyrochta), 50. O. Kovařčík (M. Kovařčík) – 8. Saarela (Suomi, Lammikko).
Rozhodčí: Holm (Švédsko), Štolc (Slovensko) – Hynek, Ondráček (oba Česko).
Vyloučení: 3:5.
Bez využití.
Střely na branku: 28:21.
Diváci: 17 013.
Nejlepší hráči: David Tomášek – Harri Säteri.
Česko: Pavlát – Král, Kundrátek, Pyrochta, Jandus, Mašín, Zábranský, Ticháček, Knot – Červenka, Špaček, Řepík – Voženílek, Filippi, Stránský – Lenc, Tomášek, P. Kousal – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Flek. Trenér: Rulík.
Finsko: Säteri – Rissanen, Eronen, Ohtamaa, Kemiläinen, Winberg, Pokka, Leppänen, Latvala – Suomi, Lammikko, Saarela – Hakulinen, Ruotsalainen, Pajuniemi – Innala, Tyrväinen, Pakarinen – Mäenalanen, Hyry, Salomäki – Liedes. Trenér: J. Jalonen.

Další program Swiss Ice Hockey Games

Čtvrtek 14. prosince:
19:45 Švédsko – Švýcarsko (Curych)

Sobota 16. prosince:
14:00 Finsko – Švédsko (Curych)
18:00 Švýcarsko – Česko (Curych)

Neděle 17. prosince:
13:00 Česko – Švédsko (Curych)
17:00 Švýcarsko – Finsko (Curych)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz