facebook LinkedIN LinkedIN - follow

HP Workforce Solutions: skrytý potenciál pro růst podniků

-PR-

Řešení HP Workforce Solutions umožňují CIO zvýšit a optimali­zo­vat produktivitu zaměstnanců, a záro­veň zvládat požadavky na IT ve firmě.

                                                                               


Hybridní způsob práce ve firmách zažívá rozmach již více než tři roky, ale mnohé z nich se stále potýkají s problémy při poskytování zdrojů a nástrojů, které zaměstnanci potřebují. Při našich jednáních s řediteli IT a IT týmy neustále slyšíme, jak nasazení a správa IT infrastruktury zůstávají obrovskou výzvou.

Tato složitá situace vyvolala poptávku po tzv. „Workforce Solutions“, tedy komplexních řešeních spojujících zařízení jako službu (DaaS), software jako službu (SaaS) a zákaznickou podporu do jednotného, flexibilního předplatného. Taková nabídka může zmírnit mnoho problémů spojených s hybridní prací tím, že zefektivní provoz a uvolní prostředky pro zlepšení vybavení zaměstnanců.

Uživatelský komfort na prvním místě

Perfektním příkladem je přístup společnosti Ericsson. Globální poskytovatel bezdrátových a 5G služeb se nedávno rozhodl investovat do změny využívaných technologií, aby vyhověl různorodým potřebám svých zaměstnanců. HP momentálně Ericssonu poskytuje přibližně 90 % veškerých zařízení, která slouží více než 130 000 uživatelům ve 140 zemích. Zaměstnanci si mohou vybírat z různých modelů notebooků přizpůsobených jejich potřebám. Uživatel zadá svůj e-mail, vyplní vícefaktorové ověření a za 10 minut je notebook připravený k odeslání domů nebo do kanceláře, čímž se doba nasazení zařízení výrazně zkracuje.

Vzhledem k celosvětovému působení společnosti Ericsson je nezbytné, aby zaměstnanci mohli bezpečně pracovat z jakéhokoli místa. Produkty jako nejnovější model HP EliteBook, vybavené funkcemi 5G a šifrováním vojenské úrovně, zajišťují, že IT pracovníci mají kontrolu nad celým zařízením, od hladiny aplikací a operačního systému až po systém BIOS a hardware.

Odlehčení týmů IT a veřejných zakázek

Přestože Workforce Solutions kombinují základní služby pro usnadnění správy a pohodlí uživatelů, nejedná se o jedno univerzální řešení. Vzhledem k tomu, že se společnosti nacházejí v různých fázích vyspělosti a digitálního vývoje, musí být Workforce Solutions flexibilní. Klíčovou výhodou je škálovatelnost, která umožňuje firmám měnit zařízení a software v reakci na změny v růstu a strategii. Zjednodušený fakturační vztah založený na odstupňovaných měsíčních cenách za zaměstnance může také ulehčit administrativní zátěž, což je výrazný kontrast oproti předchozím metodám hromadného vlastnictví nebo roztříštěných leasingových smluv.

Týmy IT mohou těžit také z jednotného partnerství, které zpracovává veškerou telemetrii a data pro celou flotilu zařízení. Tato centralizace umožňuje automatizovat rutinní monitorování a údržbu, což týmům IT dává možnost soustředit se na rozvojové iniciativy. HP TechPulse je například cloudová platforma, která agreguje kritická data ze zařízení a aplikací a využívá prediktivní analýzu a automatizaci k proaktivnímu řešení problémů se zařízeními.

Prosazování udržitelnosti prostřednictvím řízení životního cyklu

Díky prodloužení životnosti zařízení, zlepšení optimalizace zdrojů a nabídce komplexních programů sběru a recyklace, představují modely Workforce Solutions slibnou cestu pro organizace, které se snaží minimalizovat dopad na životní prostředí.

Španělská nadnárodní společnost BBVA, která poskytuje finanční služby, uzavřela se společností HP dohodu o dodávce více než 5 000 zařízení do svého ústředí. Partnerství zahrnuje konfiguraci, dodávku, údržbu, podporu a možnost výměny přístrojů, což společnosti BBVA umožňuje snížit spotřebu energie tohoto vybavení o 32 % a zavést cirkulární postupy.

Investice do udržitelného kancelářského prostředí, jak to udělala společnost BBVA, je klíčová pro přechod od modelu zaměřeného na práci v kancelářích k hybridnímu přístupu. Workforce Solutions mohou tento přechod zjednodušit, protože propojují všechny ná­stro­je a systémy, které zaměstnanci potřebují k efektivní spolupráci.

Celkově lze říci, že je těžké najít cílovou skupinu, která by neměla prospěch z přijetí řešení Workforce Solutions. Zaměstnanci získají lepší vybavení, které bez problémů funguje, což zvyšuje produktivi­tu a angažovanost; ředitelé a IT týmy mohou upřednostnit své hlavní cíle; a partneři mohou získat výkonné nástroje a data pro budování silnějších a trvalejších vztahů se zákazníky.

Kateřina Barbier Kateřina Barbier
Autorka je generální ředitelkou HP pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.