Vzhledem k tomu, že situace po covidu oslabila nejen nás, ale celé naše odvětví, přijali jsme tvrdá rozhodnutí, abychom posílili naše podnikání,“ stojí v prohlášení značky Bioracer. "Znamenalo to revizi našich provozních nákladů, kapacity a tím i omezení našich sponzorských závazků." Bioracer bude ale i nadále pokračovat ve spolupráci s týmem Uno-X.

Společnost Gobik sídlící v Murcii byla založena v roce 2010 a od té doby již spolupracovala se třemi různými týmy WorldTour. V letošním roce značka sponzorovala Movistar. Předtím dva roky Gobik oblékal tým UAE Team Emirates a v letech 2022 a 2023 dodával oblečení Women's WorldTeamu FDJ Suez.

2023

Obě strany si vyměnily komplimenty, takže v jejich vyjádřeních zaznívají výrazy jako „skvělá příležitost, důležitý pokrok, dokonalý partner …“. Nový generální ředitel týmu Ineos John Allert mj. řekl: „Kvalita závodního oblečení má tak dramatický dopad na výkon jezdce, že výběr dodavatele není něco, co bereme na lehkou váhu."

INEOS Grenadiers bude i nadále sedlat bicykly Pinarello, používat komponenty i kola Shimano a přilby Kask.

tom-pidcock.jpg

Co se týče složení týmu, pokračovat nebude minimálně pět jezdců, hlášeny jsou zatím tři posily.

Oslabení je poměrně citelné. Do BORA-hansgrohe odešel mj. vítěz dvou týdenních etapáků nejvyšší kategorie Critéria du Dauphiné a Okolo Baskicka Daniel Felipe Martínez, do Lidl-Trek vítěz Giro d´Italia 2020 a Tour of the Alps (2.Pro) Tao Geoghegan Hart, do UAE Emirates minulý vítěz Okolo Polska (2.UWT), Okolo Burgosu (2.Pro) a Tour of the Alps Pavel Sivakov, do Visma / Lease a Bike vítěz Okolo Norska (2.Pro) Ben Tullet a do Jayco AlUla mimořádně cenný pomocník a 2. z UAE Tour (2.UWT) a 3. z Okolo Norska Luke Plapp.

Vzniklý prostor by měli prozatím vyplnit Tobias Foss (Jumbo-Visma), vítěz Tour de l´Avenir 2019 a světový šampion v časovce 2022, 28letý vrchař Óscar Rodríguez (Movistar), v minulých letech mj. 2. z Okolo Burgosu i Okolo Maďarska (2.Pro), a mimořádný talent 18letý Američan Andrew August.

Tým má oficiálně podepsáno 27 jezdců, nějaké další příchody lze očekávat.

geraint-thomas.jpg

Co do zisku UCI bodů byl INEOS v letošním roce 4. nejúspěšnějším po UAE Emirates, Jumbo-Visma a Soudal-Quick Step. Stejná příčka patří INEOSu i v počtu vítězství, kterých nashromáždil 36.

Z toho 9 jich je ze závodů nejvyšší kategorie, mezi nimiž vynikají dvě etapy na Tour de France (Michal Kwiatkowski a Carlos Rodríguez) a jedna na Vueltě (Filippo Ganna), jakož i vítězství Thomase Pidcocka na Strade Bianche či titul mistra Evropy v časovce, jenž získal Joshua Tarling.

Tým vyhrál pět etapových závodů, ale žádný z kategorie UWT: Okolo Algarve (Martínez), Tour of the Alps (Geoghegan Hart), Okolo Norska (Tullet), Okolo Rakouska (Narváez) a Okolo Valonska (Ganna).

Lídry by měli být i nadále Filippo Ganna, Thomas Pidcock, Carlos Rodríguez či Geraint Thomas, přičemž v zásobě je řada dalších borců jako Thymen Arensman, Magnus Sheffield, Jhonatan Narváez atd.