Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance - Tak už jdeme do finále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Nihal Demirci Erenay, Unsplash

Tanečníci

Eva Adamczyková, Darija Pavlovičová a Vavřinec Hradilek se utkají v taneční soutěži ve finále.

Článek

Připomeňme si jejich cestu soutěží:

Eva Adamczyková nasadila od začátku soutěže vysokou laťku. Hned v úvodu bylo vidět, že jí pohyb celého těla a jeho správné ovládání nečiní žádné velké obtíže. Dalším zpestřením je fakt, že mnoho diváků ji vlastně poprvé spatřilo jinak než v přilbě, brýlích a overalu na snowboard. Je vidět, že disciplína a tvrdá dřina jsou Evě Adamczykové vlastní. Projevil se u ní i neskutečný talent a cit pro taneční kreace a cit pro hudbu. Jakub Mazůch staví choreografie náročnější a náročnější a je pro něj důležité, aby se v té choreografii cítili oba dobře. Pak je to také vidět na výkonu.

Darija Pavlovičová byla na začátku soutěže takové děvče plné trémy. Bylo vidět, že je pod obrovským tlakem a přemáhá ji tréma. Chtěla vše zvládnout na jedničku, ale ze začátku se jí to nedařilo. Patřila téměř k outsiderům soutěže podle bookmakerů. Pak ale přišel zvrat a Darije se začalo velmi dařit. Nějak se dokázala s trémou popasovat a upřednostňovala radost z tance. Kolo od kola pak její křivka výkonnosti stoupala nahoru. Tanec byl čím dál tím lépe technicky provedený a z Dariji sršela určitá energie. Také se lépe sžili v rámci tanečního umění s Dominikem Vodičkou a ten se lépe trefoval do choreografií, které Darije lépe vyhovovaly. Spekuluje se dokonce o „černém koni soutěže“.

Vavřinec Hradilek byl podle bookmakerů na začátku soutěže také považovaný za „outsidery“. Do jeho tanců se ale promítla obrovská disciplína, neustálý nadhled nad situací a nad kritikou od odborné poroty. V každém vystoupení se využila neskutečná síla Vavřince v rukou a tak jsme mohli vidět nepřeberné množství zvedaček. Možná, že kdybychom spočítali zvedačky ve všech řadách StarDance, tak nevím, jestli v téhle řadě už není součet překonaný. Od určitého kola se zdokonalil v rámci tanců a Vavřinec se vždy snažil poctivě tanec naučit. Vždy z Vavřince čiší určitý vnitřní klid a jistota.

Tak už jdeme do finále.

Anketa

Kdo se podle Vás stane královnou nebo králem tanečního parketu?
Eva Adamczyková a Jakub Mazůch
23,1 %
Darija Pavlovičová a Dominik Vodička
69,2 %
Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková
7,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13 čtenářů.

Autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz