Hlavní obsah

Malátova nájezdová ostuda nebo Plutnarův bizarní kousanec. Vyberte kuriozitu extraligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová extraliga má za sebou druhou čtvrtinu základní části a Sport.cz vám po ní nabízí hitparády nejlepších zákroků gólmanů, parádních bitek i zajímavých kuriozit. Právě na bizarní momenty se zaměříme nyní. V anketě pod článkem můžete hlasovat, která z pěti kuriozit od 14. do 26. kola se vám líbila nejvíce.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Top 5 kuriozit druhé čtvrtiny hokejové extraligyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

1) Malát se při nájezdu zostudil

Samostatné nájezdy. Jeden na jednoho, útočník míří sám na brankáře a pozorně ho sleduje celý stadion. S tlakem v této situaci se nepopasoval vůbec dobře mladoboleslavský Sebastián Malát. Udělal oblouk a mezi kruhy si připravoval kotouč pro zakončení, jenže puk z ničeho nic nechal za sebou. Z příležitosti srovnat stav nájezdů proti Třinci tak nebylo nic a Malát se s ostudou vrátil zpátky na střídačku.

2) Havelka skočil do střely po hlavě

Obětavost je v hokeji základ. Tímto pravidlem se řídil i litvínovský forvard Martin Havelka. Ten však blokoval střelu olomouckého Jakuba Siroty s nasazením vlastního zdraví. Do rány od modré čáry doslova skočil po hlavě a schytal kotouč nepříjemně do obličeje. Jako správný hokejista se však do utkání vrátil a zápas dohrál.

3) Plutnar se zakousl do soupeře

Karlovarský obránce Michal Plutnar využil v západočeském derby proti Plzni skutečně všechny části svého těla. I ty, které se jen tak nevidí. V souboji u mantinelu (prý nevědomky) pokousal domácího beka Jana Piskáčka, který si z pozoruhodného incidentu odnesl modřinu. Plutnar se mu posléze písemně omluvil, i tak tenhle moment rozhodně do kuriozit druhé čtvrtiny patří.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Emoce třineckého Andreje Nestrašila v utkání proti Pardubicím

4) Nestrašila pobláznil výrok sudích

Emoce k hokeji patří. Tohle heslo razila ve svém specifickém provedení i legendární seriálová postava Luboše Hrouzka. Podobně ho zřejmě pochopil i třinecký útočník Andrej Nestrašil. Ten nerozdýchal fakt, že Oceláři prohrávali s Pardubicemi doma 0:5, a po odpískaném faulu spoluhráče Martina Růžičky se pořádně nazlobil na rozhodčí. Za výrazné slovní protesty nejprve dostal dvouminutový a osobní desetiminutový trest, za následnou ránu hokejkou do plexiskla i osobní trest do konce utkání.

5) Bezmocnému Bowovi bránil spoluhráč

Když se nedaří, tak se prostě nedaří. Kladenští hokejisté v závěru utkání na brněnském ledě prohrávali už 1:7, ale ještě dostali jeden zatlučený hřebíček do rakve. Domácí Steve Moses se natlačil do branky společně s bránícím Ondřejem Bláhou, jenž povalil kladenského gólmana Landona Bowa. Oba bezmocně leželi v brankovišti a jen zoufale sledovali, jak do sítě proletěla rána Alexe Lintuniemiho z vrcholku kruhů.

Která kuriozita ze druhé čtvrtiny extraligy vás zaujala nejvíce?
Malát se při nájezdu zostudil
14,1 %
Havelka skočil do střely po hlavě
5,2 %
Plutnar se zakousl do soupeře
66,5 %
Nestrašila pobláznil výrok sudích
2,6 %
Bezmocnému Bowovi bránil spoluhráč
11,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 191 čtenářů.

Reklama

Související témata: