Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Elizabeth Berkley byla miláčkem Ameriky, když v 90. letech účinkovala v sitcomu Konečně zvoní. O to víc fanoušky šokovalo, když vzala kontroverzní roli ve filmu pro dospělé, v němž se úplně celá odhalila. A jak sama říká, prý to utnulo její kariéru.

Z nevinné image, kterou si vybudovala díky roli Jessie Spano v oblíbeném seriálu, nezbylo zhola nic, když z televize přesedlala na stříbrné plátno a rovnou se představila v jednom z nejerotičtějších snímků Hollywoodu Showgirls.

Diváky odvážné scény šokovaly a zároveň uchvátily, Elizabeth v tu dobu ale nepřišlo, že by šlo o něco až tak kontroverzního. „Je to divné. Snažila jsem se jen vžít do pro mě kompletně nové role, na nahotu jsem se vůbec nezaměřovala. Prostě to byla součást role,“ uvedla v rozhovoru pro newyorský deník Daily News herečka.

Ve filmu ztvárnila striptérku Nomi, a scény u tyče dokonce trénovala nahá, protože v oblečení jí choreografie nešla. Elizabeth dodala odvahu i kolegyním, aby trénovaly nahé.

Bohužel její sen o hollywoodské slávě se rozplynul dřív, než by si přála. Snímek byl obrovským propadákem, vysloužil si rekordních 13 nominací na Zlaté maliny, z toho Elizabeth udělili dvě.

„Samozřejmě že mě zklamalo, že snímek neměl úspěch, ale všechno okolo toho bylo dost kruté,“ nechala se slyšet Berkley pro magazín People.

„Šikanovali mě. Nechápala jsem, proč mi to dávají za vinu. Prací herce je splnit režisérovu vizi. Udělala jsem vše, jak jsem měla,“ trvá na svém.

Drsná kritika filmu už sice dávno utichla a Showgirls se staly v podstatě kultovním snímkem, kariéra Elizabeth se nicméně neoživila. Nějakou tu roli v béčkových filmech sice občas ještě vzala, ale od roku 2011 si už před kameru nestoupla.

Související témata:
Elizabeth Berkley
Film Showgirls

Reklama

Další články

Načítám