×

Další video: „Vznikne Úřad pro digitalizaci lidských pohlaví? Éra druhé světové války skončila, připravme se na třetí. Dostane v říjnu Bernd Posselt od prezidenta Pavla Řád říšského Bílého lva?“ – Petr Macinka

Countdown
Zrušit
×

Moc peněz #8 - Zlato jako vánoční dárek

Osmý díl cyklu internetové televize XTV s názvem Moc peněz se věnuje vánočnímu tématu. Funguje zlato jako vánoční dárek? Stálým hostem je emeritní vyšetřovatel a ekonomický analytik Robert Vlášek, který vlastní a řídí pět firem s obratem 100 mil. Kč ročně.

Zajímá vás investice do zlata? Napište na [email protected] a získejte slevu na vstupní poplatky.

Udělám chybu, když svého blízkého obdaruji na Vánoce zlatem?

„Zlato jako vánoční dárek se nabízí. To funguje velmi dobře.“ – míní Robert Vlášek.

Dá se odhadnout, kolik lidí zlato jako vánoční dárek kupuje? A co je vhodné darovat: investiční slitky, investiční mince, anebo naopak šperky?

„Mezi těmito věcmi je poměrně zásadní rozdíl. Bavíme-li se o špercích, tak to není typické investiční zlato; šperk je spíš ozdoba, okrasa, má nějakou uměleckou hodnotu, která se samozřejmě potom nepromítá do výkupní ceny. To znamená, že šperk je o třicet procent dražší než klasické investiční zlato.“ – upozorňuje Robert Vlášek.

► Doporučujeme YouTube – Xaver Live.

A když chce dát někdo jako vánoční dárek své manželce kupříkladu prsten nebo náhrdelník a zlato je tím pádem spojeno s drahým kamenem, třeba diamantem, zůstává výkupní cena stále nižší?

„Určitě ano. Pokud to není vyloženě historický investiční šperk po nějaké šlechtické rodině nebo po britské královně či něco podobného, který má zásadní sběratelskou a historickou hodnotu, tak to takto funguje.“ – podotýká Robert Vlášek.

► Projekt internetové nezávislé televize XTV můžete podpořit zde.

Tento pořad je vyroben ve spolupráci s firmou FireGold s.r.o.

robert-vlasekfiregoldinvesticni-zlatoslitkyzlate-mincezlatozlato-jako-vanocni-darekinvesticevanocemoc-penezxtvxaverzlate-sperkystribrodrahe-kamenyvykupni-cena-zlata
Další videa
Načíst další Paráda! Došli jste až na konec.