bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hvězdy míří na marodku. Mimo hru je Laine i dvojice gólmanů

16. prosince 2023, 18:19

David Zlomek

V NHL se začínají hromadit zranění. V posledních dnech se na delší dobu zranila hned trojice velkých jmen. Patrick Laine a Philipp Grubauer budou mimo hru v rámci týdnů, u Jakea Oettingera se rozsah zranění ještě neví.

Poslední jmenovaný utrpěl zranění v dolní části těla, kvůli kterému opustil páteční zápas Dallasu proti Ottawě. Oettingerovi se muselo dostat pomoci z ledu a v čase 8:03 první třetiny odešel do šatny. Oettinger se zdál být v nepohodě poté, co natáhl pravou nohu při pokusu o zákrok.

Trenér Pete DeBoer po zápase neměl k Oettingerovi žádné aktuální informace, jen to, že s týmem neodcestuje na sobotní zápas do St. Louis.

Mimo hru je i další gólman. Trenér Seattlu Kraken Dave Hakstol ve čtvrtek oznámil, že Philipp Grubauer má zranění v dolní části těla a chybět bude v rámci týdnů.

Šlo o podobné obrázky jako u Oettingera. Grubauer se snažil rychle přesunout v brankovišti, nicméně okamžitě se skácel k ledu a jen těžko vstával. Třetinu sice dochytal, ale po jejím skončení se shrbený sunul na střídačku a pak odkulhal do tunelu. Do třetí třetiny se už nevrátil.

A nakonec Patrik Laine, jenž bude Columbusu chybět šest týdnů kvůli zlomenině klíční kosti.

Útočník se zranil, když ho během druhé třetiny čtvrtečního zápasu Columbusu s Torontem podrazil obránce William Lagesson.

"Moc mě to za něj mrzí," řekl v pátek trenér Blue Jackets Pascal Vincent. "Včera hrál dobrý zápas. Viděl jsem, že se zápas od zápasu zlepšuje. Měl zranění, onemocněl a teď je zas zraněný. Je mi ho prostě líto. Je to nešťastné." 

Blue Jackets chybí také Boone Jenner (zlomená čelist), Jack Roslovic (zlomený kotník), Damon Severson a Adam Boqvist (natažené rameno).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.