Kdo zavraždil muže a dítě v Klánovicích? Expert radí nechodit do lesa a popisuje vyšetřování

Policisté v okolí místa činu dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese

Exkriminalista o vyšetřování vraždy v Klánovickém lese

Detektivové, kteří pátrají po pachateli dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese, musejí v nynější fázi zdokumentovat veškeré stopy a mají tak nejvíce práce, vysvětlil pro CNN Prima NEWS bývalý kriminalista Josef Doucha. Vedle zajišťování místa činu se podle něj potřebují v začátcích pátrání zaměřit na to, zda mezi pachatelem a oběťmi existoval nějaký vztah, či zda byli zavražděni „ve špatný čas na špatném místě“. Veřejnosti doporučil se do lesa zatím zbytečně nevydávat.

„Detektivové mají teď nejvíce práce. Včera museli začít zpracovávat místo činu a vyhledat a zdokumentovat veškeré stopy, které by mohly vést k pachateli trestné činnosti,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS Doucha.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragický konec pátrání po Editě z Berounska. Dcera žádá o vzpomínku, detaily neřekla

Vedle toho musejí podle experta zjišťovat, zda byl mezi oběťmi a vrahem nějaký vztah. „Jestli je to otázka emocí v nějakém rodinném prostředí, nebo jestli byly oběti ve špatnou dobu na špatném místě a narazily na podobného vraha, jaký byl v Klánovickém lese před lety,“ vylíčil Doucha. Na základě toho pak detektivové stanoví jednotlivé verze a budou nadále rozvíjet pátrání.

Přes stále početnou přítomnost policistů v okolí místa činu by Doucha návštěvu Klánovického lesa v současnosti nedoporučil. „Nebezpečí je částečně eliminováno, ale ne úplně. Zbytečně bych asi do lesa nechodil, do té doby, než bude pachatel zjištěn a dopaden,“ shrnul.

Tagy: