Rožnov koupí sportovní halu, novou si město momentálně nemůže dovolit

  8:18
Rožnovská radnice se přiblížila nákupu sportovní haly v ulici Pod Strání na okraji města. Zastupitelé v úterý kývli na uzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě, transakci by měli schvalovat v dubnu. Opozice by přitom upřednostnila výstavbu nového moderního objektu.

ilustrační snímek | foto: Synot Tip Hall

Za halu i přilehlé pozemky by Rožnov pod Radhoštěm zaplatil přibližně 22 milionů korun.

„Zvažovali jsme i stavbu nové haly, ale když jsme hledali vhodné místo, žádné jsme nenašli,“ řekl na zastupitelstvu starosta Jan Kučera (Nezávislí Rožnováci).

Rožnov pod Radhoštěm má zájem o koupi sportovní haly.

Proto radnici zaujala nabídka majitele haly Josefa Kramoliše. „Je možnost koupit ji ještě dříve, než půjde na realitní trh. A získáme i pozemky nabízející další potenciál pro sport,“ dodal Kučera.

V budoucnu by v hale mohly být dva kurty pro tenis a další prostor pro trampolíny a badminton. Současný prostor pro squash by šlo využívat například jako taneční sál. Rožnov zvažuje, že dva venkovní kurty zastřeší „nafukovačkou“, a tím zvýší kapacitu sportovišť v hale, která by se tak mohla stát multifunkční. Možný je i vznik přístavby k budově.

Po společenském domě a internátu chce Rožnov koupit i sportovní halu

„V Rožnově jsou dlouhodobě nedostatečné kapacity pro sport. Některé naše oddíly musí jezdit trénovat do Valašského Meziříčí, Vigantic či dalších okolních obcí. V Rožnově se do tělocvičen nevejdou,“ popsal Jan Fiedler, zastupitel za Nezávislé Rožnováky a předseda TJ Rožnov pod Radhoštěm.

K projektu však zazněly i výhrady. „Koupě haly je málo vizionářská. Levné řešení není vždy dobré,“ podotkl opoziční zastupitel Jiří Pavlica (ANO). „Klidně počkejme třeba deset let a vybudujme reprezentativní městský sportovní stánek, kde půjde provozovat všechny sporty,“ dodal s tím, že stavbou venkovní nafukovací haly se sníží prostor pro výběh u tenisových kurtů.

Rožnov si však výstavbu nové sportovní haly nemůže v dohledné době dovolit. V létě otevřel zmodernizovanou knihovnu za 80 milionů korun a na příští rok připravuje kulturní centrum za zhruba 360 milionů.

„O stavbě nové sportovní haly se dá při dobré finanční kondici městského rozpočtu uvažovat v horizontu deseti až patnácti let,“ naznačil místostarosta Tomáš Gross (KDU-ČSL).

7. prosince 2023

Autor: