Sám doma je plný lží, které zničí vaše vzpomínky na dětství

Nejznámější vánoční dům, snad nejslavnější skutečné filmové sídlo v historii, je dům McCallisterů z filmu Sám doma. Navštivte 671 Lincoln Ave ve Winnektě v Illinois a uvidíte toto ohromné místo v celé jeho kráse. Zde si můžete představit, jak Macaulay Culkin, Joe Pesci a Daniel Stern běhají po místnostech. Ale teď přijde zlomový okamžik. Kromě exteriérů se Sám doma nenatáčel v tomto domě. Skutečné místo natáčení je ještě neuvěřitelnější, informuje portál filmozrouti.

Interiéry filmu Sám doma byly postaveny v tělocvičně místní střední školy v Illinois. I když byl dům dostatečně velký, nebylo možné do něj vměstnat filmový štáb, kamery a světla. Proto byl interiér domu postaven v tělocvičně, stejně jako kulisy pro další filmy Johna Hughese, jako jsou Strýček Buck a Volný den Ferrise Buellera. Pro Sám doma byla postavena přesná replika skutečného domu.

Další zklamání je s dalším domem v Sám doma. V závěru filmu Kevin uteče před Harrym a Marvem do sousedního domu, který je také natočen ve filmové kulise. Dům, kterým protečou hektolitry vody byl postaven v prázdném školním bazénu.

zdroj: filmozrouti, theasc, Titulní obrázek: Wikimedia Commons/Famartin – Own work, CC BY-SA 4.0