Sainz věří, že Ferrari v příští sezóně dostihne Red Bull

Sainz věří, že Ferrari v příští sezóně dostihne Red Bull

Jezdec Ferrari Carlos Sainz si je naprosto jistý, že tým může na začátku roku 2024 dostihnout Red Bull. Soudí tak na základě úspěchů, kterých v polovině letošní sezóny dosáhl konkurenční McLaren.

Ferrari skončilo v Poháru konstruktérů na třetím místě s méně než polovičním počtem bodů za vítězným Red Bullem. Carlos Sainz si však myslí, že Ferrari může využít mezisezónní období ke smazání této ztráty pro rok 2024. Bere si příklad z McLarenu, který překonal krušný začátek roku 2023 a nakonec se stal druhým nejrychlejším týmem.

Na otázku, zda Ferrari dokáže vyzvat Red Bull hned na začátku sezóny, Sainz odpověděl: „Myslím, že to musí být náš realistický cíl. Vše ukáže až čas. Chci, aby si tým myslel, že je to možné, protože já věřím, že ano. Když McLaren dokázal tyto kroky udělat během sezóny, jsem si naprosto jistý, že to Ferrari zvládne během zimní přestávky.“

McLaren v úvodních dvou závodech v Bahrajnu a Saúdské Arábii nezískal ani jeden bod, ale po třístupňové modernizaci, která změnila aerodynamiku vozu MCL60, získali jeho jezdci devět umístění na stupních vítězů a nováček Oscar Piastri vyhrál sprintový závod v Kataru. Monopost SF-23 byl silný v kvalifikacích, jak ukázal Sainz i jeho týmový kolega Charles Leclerc ziskem sedmi pole positions. Španěl se domnívá, že se stáj nyní musí zaměřit na to, aby z vozu udělala všestranné auto.

Sainz si myslí, že vůz pro rok 2024 už v simulátoru působí jinak než jeho předchůdce, kterého chválil za maximální rychlost, brzdění a chování v krátkých zatáčkách. Dodal však, že Ferrari se nesmí bát obětovat tyto vlastnosti, aby udělalo celkově větší krok vpřed.

„Věřím tomuto týmu. Stále jsou okruhy, kde jsme na pole position 0,3 sekundy před Red Bullem. Jde jen o to, že je to velmi specifická vlastnost vozu, která je opravdu dobrá. Musíme z něj prostě udělat všestranný vůz. Auto má velmi, velmi silné stránky. Ale mám pocit, že pokud chceme mít monopost na celý rok, možná se musíme některých těchto vlastností vzdát, abychom si byli jisti, že budeme rychlí všude, zejména v závodě. Myslím, že právě v závodech se musíme opravdu soustředit na to, abychom pochopili, co s tímto autem děláme,“ dodal Carlos Sainz.

Sdílejte na:
Zavřít