Hlavní obsah
Umění a zábava

Proč nevyhrála favoritka Eva Adamczyková, ale překvapivě Darija Pavlovičová?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

dvanáctá řada taneční soutěže Stardance měla překvapivou vítězku

V sobotu v noci skončila dvanáctá řada Stardance a pro mnohé bylo velké překvapení, že vyhrála Darija Pavlovičová s tanečníkem Dominikem Vodičkou, a ne favoritka Eva Adamczyková s Jakubem Mazůchem.

Článek

Nezastírám své zklamání, fandil jsem totiž Evě Samkové, tedy vlastně Adamczykové. A tady nabízím několik důvodů, proč se stala překvapivou vítězkou právě Darija.

Eva byla největší adeptkou na zlato hned na začátku a mnohé sázkové kanceláře ji pasovaly na celkovou vítězku. Bezchybné výkony v průběhu tanečního klání a nejvíce bodů od poroty ji k tomu předurčovaly. Jenže nakonec vyhrála pro mnohé nečekaně mladičká Darija Pavlovičová. Ale bylo to opravdu tak nečekané? Eva Adamczyková uměla tancovat už na začátku, a to byl možná právě ten problém. Darija dostala za první tanec velmi nízké bodové ohodnocení a postupně se kolo od kola vypracovávala nahoru. Udělala největší pokrok, tedy naučila se toho za těch několik měsíců asi nejvíc ze všech účinkujících. A právě tímto si získala sympatie mnohých diváků.

Na rozdíl od svalnaté Evy, která dřela a je zvyklá na tvrdé fyzické tréninky, jemná holčička, která byla nejmladší účastnicí soutěže, působila křehce a zranitelně a vzbuzovala u diváků větší emoce a soucit. Z tohoto pohledu bych mohl říct, že vyhrála zaslouženě. Evy je mi ale nejvíc líto. S tím, že vyhraje, se tak trochu počítalo celou dobu a ona tomu obětovala asi nejvíc. Vždyť kvůli tomu netrénovala, tedy nevykonávala svou práci. Nestihla odjet dva světové poháry, kde mohla být na bedně a získat body a finanční ohodnocení. Místo toho jen dřela a dřela, aby vyhrála StarDance. Za ni je mi líto, že skončila „až“ druhá a myslím, že i ona, ač se snažila, jak mohla to na sobě nedat znát, byla zklamaná. Prostě nedokázala vzbudit u lidí tolik emocí, jako její mladší a křehčí kolegyně. „Já dovedu být něžná, ale jen minutu a půl“ řekla v průběhu finálového večera v rozhovoru s moderátory soutěže, když vysvětlovala svůj druhý tanec - valčík. A možná také tohle (tvrdost) jí mohla stát vítězství.

Jako svůj třetí finálový tanec se nevybrala na rozdíl od ostatních (připomeňme, že třetí skončil kajakář Vávra Hradilek) současný tanec s emocemi, ale perfektně nacvičený a technicky provedený a natrénovaný tanec, který má pravidla. Kdyby se jí podařilo projevit víc citu a něžnosti, mohlo cinknout zlato.

Jakoby duše a křehké tělo zvítězilo na strojovou vypracovaností a silou. Já osobně svaly obdivuji, některé lidi však mohou odpuzovat. A taky si myslím, že tady zafungoval efekt takzvaných jistých hlasů, tedy divák si řekl, Eva, ta bude mít hodně fanoušků a jasných hlasů, tak to já pomůžu raději té mladší, která jich má méně a má i míň bodů, ta to potřebuje víc.

Tato soutěž není úplně objektivní a nemusí vyhrát, na rozdíl od sportu, vždycky ten nejlepší. Prostě tady funguje jistý lidský faktor, a právě ten pomohl získat hlasy pro Darju Pavlovičovou. Nezbývá, než jí pogratulovat k překvapivému a zaslouženému vítězství.

Jak řekla moje kolegyně tanečnice z práce, na začátku soutěže pro ni byla největší favoritkou Eva, ale v průběhu soutěže se jí minimálně svými šancemi vyrovnala a možná je dokonce i předčila právě Darija. Takže ne pro všechny bylo její vítězství překvapením. Křehká dívenka s nevinným obličejíkem a křehkým tělem, co roztomile krčí nosíkem.

Jinak přestože jsem neviděl úplně všechny díly, tak pořad opět nezklamal a svůj standard podali také moderátoři večera, porotce a hudebníci. Místy to bylo vtipné, místy zábavné a dojemné, takže nelituju toho času, který jsem společně s rodinou u obrazovky několik sobotních večerů musel nakonec strávit a neprosadil jsem si ten fotbal nebo hokej…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz