Klánovice obchází strach z vraha. Policie místním ukazuje podobiznu, expert zmínil motiv

Klánovice po dvojnásobné vraždě zavalil smutek a strach.

Klánovice obchází strach

Klánovice, kterými otřásla vražda mladého muže s kojencem, obchází strach a nejistota. Policie pokračuje v hlídkování v okolí, kriminalisté podle místních zároveň dříve obcházeli domy s podobiznou člověka, který by jim údajně mohl s vyšetřováním pomoci. Vzhledem k tomu, že obětí bylo i malé dítě, mohlo jít o vraždu ze msty, naznačil pro CNN Prima NEWS jednu z možností bývalý kriminalista Josef Doucha.

Do Klánovic se v neděli opět vrátili i vyšetřovatelé, kteří znovu obcházeli domy a vyptávali se lidí, které ještě nevyslechli. Podle místních měli už dříve ukazovat i podobiznu někoho, kdo by jim mohl údajně s vyšetřováním pomoci. „Doufáme, že policie na něco přijde a že nám trošku ‚vylepší‘ ten strach, který tu je,“ sdělil CNN Prima NEWS muž ze sousedství. Policie se k průběhu vyšetřování nechce blíže vyjadřovat. „V tuto chvíli probíhají standardní úkony trestního řízení, mimo jiné tedy pátráme po podezřelém,“ uvedl mluvčí Jan Rybanský.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragický konec pátrání po Editě z Berounska. Dcera žádá o vzpomínku, detaily neřekla

„Musí v první řadě vyjasnit osobu poškozeného, jestli měl k tomu místu vztah, proč tam šel, jestli to byla pravidelná procházka, jestli měl, nebo neměl s někým pře vážného charakteru. Tedy jestli měl někdo zájem na jeho smrti, nebo neměl. Trošičku to vypadá i jako msta, když byl zasažený i ten kojenec,“ vysvětlil bývalý kriminalista Josef Doucha.

Policie už dříve potvrdila, že jednou z obětí je dítě. Podle informací CNN Prima NEWS mu mělo být pouze několik měsíců. Druhým zavražděným měl být asi třicetiletý muž, velký sportovec, který má mít ještě staršího syna a do Klánovic se měl přestěhovat před několika lety z Mělnicka. Zároveň měl bydlet nedaleko místa činu.

Klánovice se zahalily do smutku, místní o ničem jiném než o hrůzné tragédii nemluví. „Ráda bych naše spoluobčany poprosila, ať v těchto dnech nepoužívají zábavní pyrotechniku, aby nenarušovala probíhající vyšetřování,“ uvedla starostka Klánovic Alena Kolovrátková. Odpalování rachejtlí nebo dělobuchů totiž může připomínat střelbu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Temná historie Klánovického lesa. Vražda lovce pokladů, týdny ukrýval i dalšího zabijáka

Tagy: