Sparta může potkat nejen Lingra, Juráska či Horníčka. V úvahu připadají i AC Milán, Galatasaray nebo Šachtar

Sparta může potkat nejen Lingra, Juráska či Horníčka. V úvahu připadají i AC Milán, Galatasaray nebo Šachtar

Hráči Sparty se při pondělním losování dozvědí soupeře pro jarní úvodní kolo play off Evropské ligy. Po postupu ze skupiny narazí na jeden z osmi týmů, které skončily na třetím místě v hlavní fázi Ligy mistrů.

Pražanům může los naplánovaný od 13:00 přisoudit slavný AC Milán nebo některý z týmů s českými hráči. Letenští mohou dostat Feyenoord Rotterdam se záložníkem Ondřejem Lingrem, Benficu Lisabon s jiným reprezentantem obráncem Davidem Juráskem či Bragu s mladým náhradním gólmanem Lukášem Horníčkem.

Sparťané coby druhý tým skupiny budou při losování v Nyonu figurovat mezi osmičkou nasazených mužstev. Mezi nenasazenými jsou vedle AC Milán, Feyenoordu, Benfiky Lisabon a Bragy také Galatasaray Istanbul, Lens, Šachtar Doněck a Young Boys Bern.

Do jarní fáze pohárů poprvé v samostatné historii postoupily tři české kluby, soupeře dnes ale pozná jen Sparta. Slavia v Evropské lize a Plzeň v Evropské konferenční lize totiž vyhrály své skupiny a prošly rovnou do osmifinále. Los jim určí soupeře až 23. února z vítězů úvodního kola vyřazovací části.

Z Tykače strach fakt nemám, říká sparťan Němeček. Hráče jako Birmančevič potřebujeme, bez nich to nepůjde