Podrobnosti případu vraždy v Klánovicích: Šlo o mstu? Oběť měla dostat čtyři kulky do hlavy

Klánovice po dvojnásobné vraždě zavalil smutek a strach.

Čtyři rány do hlavy měl vypálit neznámý pachtael do hlavy muže, kterého spolu s kojencem zabil v Klánovickém lese, uvádí deník Blesk. Pokud by se tato informace potvrdila, hrůzný charakter činu by mohl poukazovat na vraždu ze msty. Jako jednu z možností to dříve kvůli zastřelení dítěte naznačoval pro CNN Prima NEWS i bývalý kriminalista Josef Doucha. Podle dosud známých svědectví však byly slyšet z místa činu výstřely pouze dva.

Tvrzení o čtyřech ranách do hlavy přinesl deník Blesk. Naopak podle informací deníku iDNES vrah pálil pouze dvakrát, jednou ranou zasáhl muže do hlavy, zatímco jeho několikaměsíční dceru střelil do břicha. Této verzi odpovídá i popis svědkyně z místa činu. „Šla jsem na procházku a najednou slyším dvě ostré silné rány,“ popsala pro iDNES.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lidská zrůda, nebezpečný šílenec. Může znovu střílet, varuje psycholog před vrahem z Klánovic

Pokud by se informace o několika střelách do hlavy potvrdila, mohlo by to naznačovat osobní mstu. O té hovořil na CNN Prima NEWS i bývalý kriminalista Josef Doucha při popisu postupu vyšetřovatelů. „Musí v první řadě vyjasnit osobu poškozeného, jestli měl k tomu místu vztah, proč tam šel, jestli to byla pravidelná procházka, jestli měl, nebo neměl s někým pře vážného charakteru. Tedy jestli měl někdo zájem na jeho smrti, nebo neměl. Trošičku to vypadá i jako msta, když byl zasažený i ten kojenec,“ vysvětlil.

Podle informací CNN Prima NEWS kriminalisté v minulých dnech obcházeli místní obyvatele s podobiznou osoby, která by mohla pomoci s vyšetřováním. Blesk uvádí, že pachatelem by měl být zřejmě cizinec a policisté již mají jeho identikit.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Klánovice obchází strach z vraha. Policie místním ukazuje podobiznu, expert zmínil motiv

Tagy: