Dnes Pátek - jasno 20°C
Zítra Sobota - zatazeno 21°C
Pátek 10. 5. 2024
Svátek má Blažena
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
ZŠ Solidarita má zmodernizovanou jídelnu, zvýšila se její kapacita
Interiéry zmodernizované jídelny. Foto: Školní jídelny Praha 10

ZŠ Solidarita má zmodernizovanou jídelnu, zvýšila se její kapacita

V ZŠ Solidarita byla dokončena modernizace školní jídelny, při které se zvýšila kapacita z 88 na 105 míst. Informoval o tom Jaroslav Vrtiška, ředitel Školních jídelen Praha 10, organizace, která zajištuje stravování ve třinácti základních školách v desáté městské části.

Modernizace jídelny přinesla nejen zvýšenou kapacitu, ale i její nový vzhled a vylepšenou akustiku. V rámci inovativních úprav byly instalovány například barové židle u oken a multifunkční lavice.

„Nový nábytek umožňuje různá uspořádání pro různé akce školy, od školních setkání, školení až po různé společenské události. A už nyní je tato multifunkční jídelna pro tyto události využívána, také například pro setkání pedagogické rady, a to bez náročného stěhování nábytku,“ uvedl Vrtiška. 

Nejzajímavějším prvkem jídelny je lavice ve tvaru L, která tvoří dominantu celého prostoru. Slouží jako multifunkční prvek, oddělující frontu dětí čekajících na oběd od těch, kteří si vychutnávají jídlo. Její celá zadní strana je zpracována tak, že může být využívána jako komunikativní plocha pro kreativní aktivity.

Podle radního pro oblast školství Ondřeje Počarovského (TOP 09) je nová podoba jídelny výrazem snahy prahy 10 posunout hranice a vytvořit pro děti prostředí, kde se cítí dobře. „Našim obecným cílem je, aby každá naše jídelna na Desítce podporovala zdraví dětí tím, že nabízí pestrou a vyváženou stravu. Chceme podpořit jejich pohodu tím, že je vytvoříme klidnou a příjemnou atmosféru,“ uvedl. 

Letošní modernizace je završením několikaletého procesu proměny jídelny. Již v roce 2019 byla v jídelně provedena klíčová úprava zajištění vhodné akustiky. O rok později se školní jídelna proměnila vizuálně, objevily se v ní kresby a byly realizovány různé barevné nápady.


Autor: Karel Netolický

Veřejnost se může zapojit do plánování proměny Hradčanského rozhraní

Včera ve 14:45

Veřejnost má možnost se zapojit do testovacího plánování, které se týká oblasti Hradčanského rozhraní.

Den dobrovolnictví a volného času v Praze 9

Včera v 11:53

Na náměstí OSN proběhne 17. května od 9 do 16 hodin akce s názvem Den dobrovolnictví a volného času v Praze 9.

Cestou necestou. Běh 13 km Prahou 13

8. května 2024 v 11:14

Běh se koná v neděli 12. května odpoledne závod se koná v Centrálním parku Stodůlky a v Přírodním parku Prokopské údolí. Trasy vedou po zpevněných i nezpevněných cestách, po loukách a pěšinách, asfaltové silnici – prostě cestou necestou.

Pražský hrad se letos zapojí do Open House Praha

8. května 2024 v 10:06

Do jubilejního 10. ročníku festivalu architektury Open House Praha se poprvé zapojí i Pražský hrad. Návštěvníci se budou moci podívat do veřejnosti běžně nepřístupné bývalé Prezidentské rezidence a Nové oranžerie od architektky Evy Jiřičné v Královské zahradě.

Dyzajn market Máj 2024

8. května 2024 v 09:30

Dyzajn market Máj se koná 18. a 19. května na Výstavišti v Holešovicích, oba dny od 10 do 18 hodin. Vstup je zdarma a bez bariér.

Vyshyvanka Day v areálu Holešovické tržnice

7. května 2024 v 11:23

Jídlo vytváří prostor pro dialog a porozumění mezi lidmi a v kontextu česko-ukrajinského přátelství má to vše o to větší význam. Společné stolování při ochutnávání tradičních jídel a nápojů umožňuje lidem ze dvou různých kultur propojit se a budovat mosty...

Hokej, fotbal i olympiáda: Žluté lázně startují sportovní super léto

7. května 2024 v 09:56

V areálu Žluté lázně v Podolí začíná sportovní super léto. Na břeh Vltavy mohou přijít fanoušci Mistrovství světa v hokeji, Mistrovství Evropy ve fotbale i olympiády sledovat vybraná sportovní klání. Těšit se mohou ve vybrané dny na doprovodný program a soutěže. Návštěvníci také mohou využít...

Růžový máj na Rašínově nábřeží

7. května 2024 v 09:05

Festival růžových vín se koná v sobotu 18. května v Praze 2 na Rašínově nábřeží.

Setkání se spolky Prahy 1

7. května 2024 v 08:46

Setkání se spolky Prahy 1 proběhne v úterý 14. května od 18 hodin ve Společenském středisku VIA.

Časopis Pětka přechází na novou distribuci

6. května 2024 ve 13:39

Praha 5 připravila zásadní změnu distribuce svého radničního časopisu. Dosavadní roznos do schránek domácností skončil, počínaje květnovým vydáním už Pětku najdete v síti výdejních míst. Těch je nyní 140 a jsou rozprostřena po celé městské části. Časopis si v nich mohou vyzvedávat občané, kteří...

Psí den na Lužinách pobaví a pomůže

6. května 2024 v 10:08

V sobotu 18. května se v Centrálním parku na Lužinách bude konat již 8. ročník Psího dne. Nebudou chybět soutěže, z nichž nejnapínavější bude bezpochyby skok do výšky. Hlavním cílem celé akce je nejen návštěvníky pobavit, ale především pomoci pejskům z útulků. Ty budou na akci nabízet pejsky...

Nezanedbávejte kontrolu vody ve studních

6. května 2024 v 09:57

Pražské vodovody a kanalizace (PVK) doporučují majitelům soukromých studní jejich pravidelnou kontrolu. Ta by měla proběhnout minimálně jednou za rok.

Další články
Nahoru