InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jordánská hráz se v pátek neotevře ráno, ale v poledne

   Autor: JcTED.cz -TV

    Autor: JcTED.cz -TV

AKTUALIZOVÁNO - 18.12.2023 14:44

TÁBOR - U Jordánské hráze v Táboře se dnes po poledni uskutečnil brífink, na kterém starosta města Štěpán Pavlík oznámil snad již definitivní termín, kdy se pro řidiče otevře silnice přes hráz a pro chodce lávka na návodní straně Jordánu. Původně oznámená šestá ranní v pátek 22. prosince se o pár hodin oddálí. Podle poslední informace se má hráz otevřít v pátek v poledne. Ve videorozhovoru odpovídá stavbyvedoucí z firmy Metrostav TBR Pavel Kuděj na otázku, proč taková činorodost jako v posledních dnech nebyla na stavbě i v létě nebo z kraje podzimu. Takto formulovaný vzkaz veřejnosti označil vzápětí tiskový mluvčí radnice Luboš Dvořák za lež a pomluvu, protože jemu známí bydlící poblíž hráze říkají, že už se osm měsíců nevyspali.

 

Jak šel čas

Na jaře táborská radnice informovala, že se hráz 12. dubna uzavře na 31 týdnů. Táboráci si tedy spočítali, že nepříjemné omezení, zapříčiněné nezbytnou výměnou lávky, budou muset snášet do poloviny listopadu. Další zprávy už zněly, že stavba potrvá do konce listopadu. Následovalo sdělení, že hráz bude zprovozněna 19. prosince.

V sobotu 9. prosince redakce oslovila pracovníky na stavbě. Ti se vyjadřovali, že 19. prosinec jako reálný určitě nevidí. Na tiskové konferenci města v úterý 12. prosince proto redakce položila dotaz, zda 19. prosinec platí, protože lidé ze stavby o tom mají pochybnosti. Starosta Štěpán Pavlík na to reagoval slovy, že je třeba získávat informace od manažerů, nikoliv od dělníků. 

V pátek 15. prosince vydala radnice zprávu, že kvůli deštivému počasí z kraje minulého týdne se otevření hráze posune z úterka 19. na pátek 22. prosince, pravděpodobně šestou ranní.

Pátek 12.00 kdyby trakaře padaly

Na dnešním tiskovém brífinku starosta Štěpán Pavlík uvedl: "Po dnešní prohlídce stavby jsme stanovili čas otevření na pátek 22. prosince ve 12 hodin, abychom stavbě vytvořili dopoledne rezervu, pokud by potřebovala dokončit vodorovné značení a také kvůli nataktování semaforů na Píseckém rozcestí a Křižíkově náměstí. S tím už nepohneme, kdyby trakaře padaly."

Stavbyvedoucí Pavel Kuděj popsal, že nyní probíhá obrus vozovky na návodní straně, v úterý se bude pracovat na druhé polovině vozovky a ve středu se vozovka dokončí. Pak budou následovat dokončovací práce hlavně na dopravním značení. 

Zhotovitel uplatnil první smluvní dodatek za tři miliony

Zakázku na stavbu nové lávky pro pěší a cyklisty na návodní straně Jordánu a rekonstrukci můstku na konci hráze směrem k Píseckému rozcestí vysoutěžila firma Metrostav TBR za 103 miliony korun včetně DPH, z toho 90 procent jde za městem a 10 procent za Jihočeským krajem, kterému patří můstek. V březnu město kvitovalo, že vítězná firma dala o 8,6 procenta nižší nabídku oproti rozpočtované ceně. 

Minulé pondělí rada města schválila vícepráce za tři miliony korun bez DPH, které jsou formulovány jako první smluvní dodatek. Starosta Štěpán Pavlík označil tuto sumu víceprací za dobrou zprávu, protože vícepráce jsou obvyklé. 

Průběh stavby, která znamenala pro řidiče nepříjemnou objížďku, Táboráci sledovali pod drobnohledem. Proto redakce položila stavbyvedoucímu Pavlu Kudějovi otázku, proč takový ruch jako nyní nebyl na stavbě vidět i dříve. Mluvčí radnice to označil za lež a fámy. Kritika od veřejnosti ale zaznívala i na neuklizený zbývající chodník na hrázi během sněhové kalamity začátkem prosince. 

 

Diskuse k článku - 44 příspěvků
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3 4 5 6  | Starší příspěvky »
  • Milevsko 

    Reagovat

     

    KONEČNĚ, taky sláva, hurá, tak jako dnešní otevření po opravě mostu přes Otavu, uzavřen více jak 7 měsíců. A že se v Táboře u Jordánu dělalo v letních měsících jen opravdu hodně málo, a nebo téměř nic, snad ví každý. Ani ty stroje tam nebyly.

    Vloženo 19.12.2023 21:59:31

  • Kamil 

    Reagovat

     

    Cim pozdeji otevrou, tim pozdeji zavrou. Ja bych to videl pozitivne.

    Vloženo 19.12.2023 19:39:41

    • Kódl 

      Reagovat

       

      Vida, když to nikdy neotevřou, tak to ani nikdy nezavřou! ;-))

      Vloženo 20.12.2023 07:36:22

  • xyz 

    Reagovat

     

    Pane starosto, vy se ještě zastáváte dodavatele a děkujete mu. Z celého mám dojem, že jste letošní léto nebyl v Táboře!

    Vloženo 19.12.2023 18:13:13

  • pepek vyskoč 

    Reagovat

     

    Pane Dvořák, dělal jste někdy něco jiného než hlásného troubu? Starosta je profesí snad projektant, nebo jektant?

    Vloženo 19.12.2023 18:00:40

  • Jarda 

    Reagovat

     

    Tábor perlí.

    Vloženo 19.12.2023 14:01:43

« Novější příspěvky 1 2 3 4 5 6  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace