Dánsko je pro mě srdeční záležitostí, říká bývalý obránce Martin Táborský

Přidat na Seznam.cz

Sedm sezon strávil bývalý hokejový obránce Martin Táborský v dánské lize. Tamní prostředí mu přirostlo k srdci nejen kvůli tomu, že získal dvě bronzové medaile s klubem Frederikshavn. Zalíbil se mu i život v této zemi. A rád na to vzpomíná, což potvrdil i pro SportDeník.cz.

Na snímku bývalý hokejista Martin Táborský (polovina prosince 2023).

Byl jsem rád, že v době mojí hráčské kariéry byl o mě zájem v českých klubech. Nepřemýšlel jsem příliš o tom, že je to kočovný život,“ svěřil se Táborský, který hrál mj. za Hradec Králové, pražskou Slavii, Kladno, Vsetín a Pardubice.

Možná právě proto, že jsem prošel tolika extraligovými celky, jsem se mohl přesunout s hokejem i do ciziny. Využil jsem toho a v Dánsku jsem strávil docela dlouhou část aktivní kariéry,“ podotýká někdejší obránce.

Do Dánska jsem se dostal přes agenta. Bylo tam více nabídek z ciziny, ale lákaly mě experimenty. A nelituji toho. Čtyři roky jsem byl ve Frederikshavnu, pak chvíli v Kodani a ještě v Esbjergu. Vydržel jsem v Dánsku sedm let v kuse. Takže umím i dánsky, ale už málo. Dodnes tam jezdím. Mám v Dánsku spoustu známých a ještě se s nimi domluvím,“ vypráví Táborský s úsměvem.

Na Frederiskhavn nedá dopustit.

Je to přístavní a taky sportovní město. Nedávno se tam hrálo i mistrovství světa házenkářek. Právě tento sport patří po fotbalu asi k nejpopulárnějším. Pro mě je Dánsko stále srdeční záležitostí. Dva roky tam hrál i můj syn, který je taky hokejista,“ přibližuje další vazby s dánským prostředím.

V hokeji Táborský působí i nadále. Je sportovním manažerem východočeského klubu HC Hronov.

Zdroj: autorský článek