Hlavní obsah

Obrovská vzpruha pro dvacítku před MS. Ze zámoří přijede hvězda posledního šampionátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro českou hokejovou dvacítku je to před blížícím se světovým šampionátem obrovská vzpruha. Na turnaji ve švédském Göteborgu může počítat i s útočníkem Buffala Jiřím Kulichem, který patřil k tahounům týmu už na minulém stříbrném šampionátu. Potvrdil to generální manažer Sabres Kevyn Adams.

Foto: Česká hokejová reprezentace

Jiří Kulich na archivním snímku.

Článek

„Pokud nebude hrát NHL, měl by za námi přiletět a připojit se k týmu tři nebo čtyři dny před šampionátem. Ale dokud nedorazí s hokejkami a báglem, tak ho nemáme,“ říkal minulý týden hlavní kouč dvacítky Patrik Augusta.

Nyní si může oddechnout. Kulich je pro nároďák volný.

„Nechali jsme to jenom na něm, naprosto ho podporujeme. Šampionát dvacítek je skvělou příležitostí, zkušeností, prostě vším. On si dal na čas, přemýšlel o tom a rozhodl se, že chce jet,“ prohlásil Adams pro buffalonews.com.

Devatenáctiletý Kulich se v aktuální sezoně dočkal debutu v NHL, když nastoupil na ledě New Jersey. Za farmářský tým v Rochesteru v AHL odehrál 22 zápasů a udržuje si průměr bodu na utkání (16+6). Je nejlepším střelcem soutěže.

Kulicha čeká třetí šampionát dvacítek. Na tom posledním byl jedním z hlavních strůjců českého stříbra. Vstřelil sedm gólů a nakonec byl vybrán i do All-Star týmu turnaje.

Dvacítka odehraje základní skupinu v hale Frölundaborg s kapacitou 7600 diváků. Na úvod turnaje vyzve 26. prosince v pravé poledne Slovensko, následně ji čekají duely s Norskem, USA a Švýcarskem. Do čtvrtfinále postupují první čtyři z pětičlenné tabulky.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko