Klánovického vraha může usvědčit i detail, říká expert. Popsal možné důvody pročesávání lesa

Policisté v okolí místa činu dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese

Expert o pátrání po vrahovi v Klánovicích

Pro usvědčení pachatele dvojnásobné klánovické vraždy může hrát roli každý detail, uvedl pro CNN Prima NEWS bývalý kriminalista Josef Doucha. Za masivním úterním pročesáváním lesa, kdy bylo nasazeno zhruba 250 policistů, mohou být buď nové informace, nebo snaha ujistit se, že kriminalisté nepřehlédli žádnou maličkost, řekl Doucha. V pozdních odpoledních hodinách policisté úterní pátrání ukončili, v okolí zůstaly pouze běžné posílené hlídky.

Na tak masivní akci, jakou policisté provedli v úterý v Klánovickém lese, není podle Douchy pozdě nikdy. „Myslím, že v prvních dnech měla policie takovou sumu různorodých činnosti, které musela vykonat, že asi nezbyl čas udělat detailní a perfektní monitoring celého prostoru. Ten dělali v úterý, protože chtěli mít čistý stůl, jistotu, že nic nepřehlédli. Do jaké míry to bylo na základě nové informace, která je tam přivedla, nebo na základě vědomí, že je třeba celé prostředí zmapovat do posledního milimetru, se můžeme pouze dohadovat,“ popsal v Krimi zprávách.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Klánovické místo hrůzy. Vrah popravil muže a dítě kousek od jejich domu a v blízkosti strážníků

Podle bývalého kriminalisty nelze vyloučit, že vrah je stále v lese. „Jsou to spekulace, které běhají mezi lidmi a mezi novináři. K těm spekulacím se teď přikláním i já. Možné je všechno. Je možné, že to byla informace, která vedla k tomu, že šli do místa znovu, nebo chtěli mít jistotu, že nepřehlédli naprosto nic. V těchto případech totiž každá maličkost a detail může hrát velkou roli při zjištění a usvědčení pachatele,“ uvedl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Klánovickém lese pátrají stovky policistů

Doucha: Policie není bezradná

Kusé informace podle Douchy rozhodně nesvědčí o její bezradnosti. „Pokud nějaké informace mají, musí je chránit. Informace mají sloužit k objasnění trestného činu a usvědčení pachatele, to je primární. Samozřejmě, veřejnost musí být v nějakém rozsahu informována, hlavně aby se sama nedostala do nebezpečných prostor. Informovat ji v této fázi nelze,“ vysvětlil.

Před pátou hodinou od Klánovického lesa odjelo policejní mobilní středisko Jupiter, poslední součást úterního pátracího týmu, informoval z místa reportér CNN Prima NEWS Karel Rychlý. Pátrání tím prozatím skončilo a na místě zůstali pouze policisté, kteří mají za úkol hlídkovat v okolí a udržovat bezpečnost.

Zda se policisté budou k pátrání opět ve středu vracet, zatím není jasné. Žádné informace nemohli poskytnout.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pohnutá minulost Klánovického lesa. Byl domovem lapků, posloužil i jako úkryt zločinců

Tagy: