Podzim byl v Seznamu opět nabitý akcemi

20. prosince 2023

Už v letním období jsme rozjeli přípravy řady akcí, které se uskutečnily během druhé poloviny roku. Uchazečům jdeme naproti a umožňujeme jim seznámit se nejen s našimi projekty, ale i s kolegy přímo v terénu. Pomáhá nám to jak v budování naší značky, tak i v náboru. Za celý rok 2023 se nám povedlo uspořádat více než 50 akcí. Pojďme si je společně připomenout.

Exkurze šijeme studentům na míru

Naše exkurze se nejčastěji zaměřují na IT, obchod, marketing nebo média. Letos dostaly novou podobu – v Seznamu se potkáváme se studenty středních i vysokých škol a program připravujeme na míru oboru, jemuž se věnují. Zároveň studentům představujeme možnosti Trainee programů, IT Akademií nebo Seznam.cz studentskou kampaň, kde si studenti v rámci výuky zkouší práci s online kampaněmi v našem reklamním systému Sklik.

Před prázdninami jsme u nás přivítali střední školu z Opavy se zaměřením na IT, v září středoškoláky z Českých Budějovic a Blatné. V říjnu k nám zavítali studenti z VŠE, kteří se specializují na marketing. Listopad jsme věnovali IT oboru gymnázia z Plzně a pro Goodwill, vyšší odbornou školu z Frýdku-Místku, jsme uspořádali marketingově-obchodní exkurzi. Prosinec jsme zakončili dvěma marketingovými exkurzemi pro SŠ Ekonom a Gymnázium prof. Jana Patočky. 

V letošním roce se nám povedlo uspořádat 15 exkurzí, 3 dny otevřených dveří a 8 přednášek na školách. Zorganizovali jsme také 5 vlastních meetupů a zúčastnili se 10 dalších meetupů, 4 konferencí a 4 veletrhů. Připomeňte si i naše jarní akce.

Navazujeme zajímavé spolupráce

Máme radost ze spolupráce, kterou jsme navázali s projekty Česko.Digital a ReadyCon. I skrze ně můžeme podporovat mladé talenty a informovat je o kariérních příležitostech u nás v Seznamu. Na vydařenou jarní sérii workshopů jsme navázali na podzim, kdy jsme v Seznamu už potřetí v řadě uspořádali školení na téma Digitální recruitment. 

Nově spolupracujeme také s ŠSPE Ječná, jejíž studenty pomocí praktických seminářů a workshopů vzděláváme v oblasti IT a SCIFu. V rámci partnerství s vysokými školami jsme se v listopadu zúčastnili akce Žijeme IT na VUF FIT v Brně, kde kromě odborných přednášek našich kolegů probíhala i praktická ukázka našich technologií. Celoročně jsme spolupracovali také s Frontendisti.cz

Seznamáci mají co říct

O své znalosti a expertízu se rádi dělíme i na odborných setkáních nebo konferencích. V říjnu Seznamáci reprezentovali na akci LinuxDays, kde se mluvilo o monitoringu aplikací i infrastruktury nebo řešení interního cloudu, ale i o stavění vlastních serverů nebo rovnou celých datacenter. Ve stejný čas se naši kolegové vydali i na akci NLP Speech Day, setkání české komunity automatického zpracování řeči a přirozeného jazyka nebo konferenci FrontKon pod záštitou komunity Frontendisti.cz. V rámci brand ambassador programu naši kolegové přednášeli i na vysokých školách. Specialisté z Skliku a RTB přednášeli dvakrát na ČZU a jednou zavítali na Vysokou školu kreativní komunikace. 

AI meetup trhal rekordy

Odborných setkání jsme uspořádali hned několik. Tři z nich byly pro naše kolegy Seznamáky s cílem podpořit interní vzdělávání mezi odděleními. Zaměřili jsme se na velké jazykové modely, datová centra a moderní trendy v kybernetické bezpečnosti. 

Jazykovým modelům jsme věnovali i největší akci letošního podzimu. 2. listopadu jsme ve spolupráci s Dny AI zorganizovali odborný meetup pro veřejnost na téma Vývoj a praktické využití velkých jazykových modelů. Zazněly na něm prezentace od Seznamáků i externích hostů. Zájem o akci projevilo více jak 700 lidí a kapacita se zaplnila za tři dny od spuštění registrace. Seznam tak znovu ukázal sílu vývoje IT inovací, která oslovila nejen špičky v oboru, ale i širokou veřejnost.

Velké jazykové modely mění svět. Přečtěte si report z našeho AI Meetupu.

V předvánočním období proběhla ve spolupráci se společností Oracle setkání na téma MySQL Cloud & MariaDB Cluster – naši kolegové přednášeli na setkání v Praze a také se konal náš vlastní meetup na Slovensku.

Dny otevřených dveří v Praze i Brně

Podzimní období doplnily dny otevřených dveří – v říjnu v Brně a v listopadu na naší centrále v Praze. Na obou setkáních se hosté seznámili s našimi inovativními projekty, nahlédli do jednotlivých oddělení a potkali se s kolegy z IT, obchodu, marketingu nebo produktu.

Návštěvníci se dozvěděli i něco o našich nejznámějších službách, jako jsou třeba Mapy.cz nebo Zboží.cz, a mrkli do zákulisí našeho Vyhledávání i nahrávacích studií. Hosté mohli nahlédnout také do tvorby domovské stránky Seznam.cz a reklamního systému Sklik nebo vzniku videoslužby nového projektu IPTV. Dny otevřených dvěří sklidily pozitivní ohlas nejen mezi zájemci o práci v Seznamu, ale i na sociálních sítích.

I příští rok bude stát za to

Na rok 2024 se nám kalendář akcí svižně naplňuje. Pokračujeme v exkurzích, odborných přednáškách a spolupráci s vysokými školami, chystáme odborné meetupy i další dny otevřených dveří. Rádi se s vámi na akcích uvidíme a probereme, co vám Seznam může kariérně nabídnout. A v mezičase samozřejmě můžete mrknout na kariérní příležitosti v Seznamu, ať vám nic neuteče. 

Za HR marketing Petra Jalovecká

Sdílet na sítích