Yvetta Blanarovičová v září oslavila jubilejní šedesátku, na mejdan s přáteli si ale hvězda čas nenašla.

„Mám tu smůlu, že už několik let právě v tomhle období připravuju koncert La Sophia a letos se k tomu ještě připletl muzikál Sladké mámení v brněnském Boby Centru, což je obnovená verze muzikálu Kvítek mandragory. A ty moje narozeniny? Myslím, že by je měla spíš slavit máma. To jsou její narozeniny,“ vysvětlila zpěvačka v rozhovoru pro iDnes.

„U nás v rodině ctíme Štědrý večer, nejsme narozeninoví „mejdanisti“. Ale padesátku, tu jsem oslavila. A to stačí,“ dodala Blanarovičová, která kromě pracovních závazků již delší dobu pečuje o svou milovanou maminku.

„Poslední dobou maminka bydlí u mě, protože má zdravotní problémy, takže se o ni starám. Pokud odjíždím na představení nebo koncerty, střídá mě pečovatelka Dagmar. Máma je ale parťák, i přesto, že to teď nemá jednoduché,“ svěřila se Yvetta Blanarovičová výše zmíněnému webu.

Maminka dostala epileptické záchvaty

„Dvakrát jsem musela volat záchranku, dostala epileptické záchvaty, nešťastně si při posledním zlomila pažní kost. Teď má medikaci, je v pohodě, akorát jí musíme pomáhat, aby vše zvládla. Měla jsem o ni velký strach, ale je statečná,“ přiznala zpěvačka s tím, že má o svou maminku velikou starost a proto nyní veškerý volný čas tráví s ní.

„Uvědomuju si, jak ten čas je neúprosný, nepodstatné věci jsem odsunula, snažím se co nejvíc pracovat z domova. Hodně mi pomohla na začátku rodina. A máme skvělé sousedy, také ze Slovenska, takže když potřebuji něco nutně vyřídit ve městě, tak přijdou pomoct,“ pochvaluje si Blanarovičová dobré sousedské vztahy. Jelikož má Yvetta dospělého syna, pomalu se připravuje na roli babičky.

„Myslím, že to přijde. Matyáš není typ muže, kterého by spolkl byznys a práce natolik, aby odsunul či upozadil rodinu. Vyrůstal v tom, že práce a rodina se dá skloubit a všechno dohromady může krásně fungovat. Když je problém, vím, že sedne do auta a přijede. Je naše velká opora. Jak předala máma mně, že v dobách, když jsem potřebovala, vždy byla po ruce, tak i já budu takováto babička. Pomoc máme asi v krvi,“ uzavřela.

Související články