Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Budějovice na favorita nestačily. V LM jsou bez bodu, z Vyzývacího poháru vypadla Odolena Voda

Budějovičtí volejbalisté v Lize mistrů prohráli i svůj čtvrtý zápas. Lídrovi skupiny Jastrzebski Wegiel podlehli 1:3 na sety. Ve Vyzývacím poháru končí Odolena Voda, která v osmifinále nestačila na finské Akaa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jastrzebski Wegiel – České Budějovice

Jihostroj začal v Polsku výborně. Dobře přihrával a v útoku a na bloku řádil kubánský univerzál Alejandro Miguel González, který v úvodní sadě nasbíral osm bodů. Když se k tomu přidaly chyby hráčů v polských službách včetně smečaře Tomasze Fornala, bylo z toho překvapivé vítězství hostů 25:21.

Polský trenér Jihostroje Andrzej Kowal pochválil hráče za první set. "Ten jsme odehráli opravdu výborně a zaslouženě jsme ho vyhráli. Pak jsme bohužel ztratili rytmus, což se nemůže stát, pokud chcete porazit tak kvalitní tým, jako je Jastrzebski," uvedl.

Radost z vedení ale Jihočechům nevydržela dlouho. Domácí přitvrdili servis a budějovičtí volejbalisté se od začátku druhé sady trápili na přihrávce. Z toho pak plynula špatná úspěšnost v útoku a až desetibodové manko. V závěru alespoň zkorigovali na 17:25.

Od začátku třetího setu přišel místo Gonzáleze na post univerzála Stijn van Schie, jenž střídal v závěru druhé sady. Tento tah ale úspěch nepřinesl. Sedmadvacetiletý Nizozemec se vůbec neprosazoval v útoku, několikrát zahrál míč přes síť obouruč vrchem a z deseti nahrávek nesložil ani jednu. Nebodoval ani ze servisu. Set byl do stavu 10:10 vyrovnaný, jenže pak domácí odskočili a nakonec dovolili Českým Budějovicím znovu jen 17 bodů.

Ani návrat Gonzáleze, který se stal s 15 body nejproduktivnějším hráčem českého klubu, zvrat nepřinesl. Rozjetý Wegiel potvrdil, proč loni postoupil do finále Ligy mistrů, a po další výhře 25:17 zápas ukončil. Pomohl mu k tomu šestnáctibodový univerzál Jean Patry i smečař Fornal, jenž se po rozpačitém úvodu rozehrál a nasbíral 14 bodů.

Ve čtvrtém kole Ligy mistrů se představí ještě mistrovský klub Lvi Praha, které čeká ve čtvrtek duel na půdě italské Civitanovy.

S Vyzývacím pohárem se loučí Odolena Voda

Volejbalisté Odoleny Vody vypadli v osmifinále Vyzývacího poháru. Proti finskému týmu Akaa na domácí palubovce sice vyhráli první set 25:23, ale nakonec podlehli 1:3. Zápas tak skončil stejným skóre jako minulý týden na severu Evropy. Seveřany znovu táhl český univerzál Matěj Šmídl.

Aero přišlo o naději na postup, když ve druhé a třetí sadě shodně uhrálo po 19 bodech. Finům zisk dvou setů stačil na postup, takže prakticky celá základní sestava včetně Šmídla opustila palubovku. Český univerzál už měl tou dobou na kontě 16 bodů a stal se nejproduktivnějším hráčem utkání. Volejbalisté Odoleny Vody za rozhodnutého stavu neuspěli ani ve čtvrtém setu, který prohráli 23:25.

Volejbalová Liga mistrů – skupina D, 4. kolo:

Jastrzebski Wegiel – České Budějovice 3:1 (-21, 17, 17, 17)

Rozhodčí: Ferreira (Portug.), Puecher (It.). Čas: 97 min. Diváci: 1692.

Sestava a body Českých Budějovic: Balabanov 8, Taylor-Parks 8, González 15, Luengas 11, Sedláček 8, Emmer 2, libero Kovařík – Ondrovič, Van Schie, Leština, Zelenka. Trenér: Kowal.

Nejvíce bodů Wegielu: Patry 16, Fornal 14, Glady, Mbaye a Szymura po 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články