Lüthi doplnil Beckera. Rune posiluje, do týmu angažoval bývalého trenéra Federera

21. 12. 2023, 08:54
Aktuality 9
Trenérský tým světové osmičky Dána Holgera Runeho doplnil Švýcar Severin Lüthi, bývalý dlouholetý kouč hvězdného Rogera Federera. Lüthi, jenž je rovněž kapitánem švýcarského daviscupového týmu, bude spolupracovat s Němcem Borisem Beckerem, bývalým koučem Novaka Djokoviče.
Profily hráčů
Holger Rune (© Profimedia)

Holger Rune se letos na jaře dostal do finále turnajů Masters 1000 v Monte Carlu a Římě a v Mnichově získal svůj 4. titul. Na Roland Garros a ve Wimbledonu si zahrál čtvrtfinále, ale pak ho začala limitovat bolest zad a ve zbytku sezony výsledkově paběrkoval.

Přesto rok zakončil premiérovou účastí na Turnaji mistrů a na 8. místě světového žebříčku. Sebevědomý 20letý Dán ale pomýšlí na příčky nejvyšší a před novou sezonou začal zbrojit. V říjnu angažoval vítěze šesti grandslamů Borise Beckera a nyní oznámil, že trenérský tým rozšířil o Švýcara Severina Lüthiho.

Rune tak nyní dostává rady od stratégů, kteří v minulosti pomáhali věhlasným tenistům. Němec Becker byl superkoučem Novaka Djokoviče, Lüthi strávil většinu trenérské kariéry po boku Rogera Federera.

47letý Lüthi se nedokázal výrazně prosadit na dráze profesionálního tenisty a v raném věku se zaměřil na trénování. V roce 2005 se ještě před oslavou 30. narozenin stal nehrajícím kapitánem švýcarského daviscupového týmu a v roce 2007 začal pomáhat s přípravou Federera. Z přechodné výpomoci se nakonec vyklubala velmi úspěšná 16 sezon trvající spolupráce.

Rune se aktuálně připravuje na novou sezonu v Monte Carlu, první turnaj v roce 2024 absolvuje jako nasazená jednička v australském Brisbane.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
arvncr
Tak ještě přibrat Toniho Nadala a cestě ke kalendářnímu GS už nebude stát nic v cestě.
Reagovat
Patik
Veru. Nanešťastie dobrý tréner ešte nezaručuje úspech.
Reagovat
Pe3k
No podle mě je strýko Pony nejpřeceňovanější trenér ever. Jaké má úspěchy po té, co skončil s Raphaelem? Žádné...A kariéra Nadala nebyla tak úspěšná díky trenérovi, ale jen díky Raphaelovi, ten by vyhrával i kdyby ho trénoval kůň po transplantaci mozku. Tony je takový tupec, že přiznal, jak Rafovi počas jeho kariéry během zápasu radil (podváděl) s tím, že ve svém věku už nemá co skrývat...On je takový tupec, že si myslí, že v určitém věku se už pravidla dodržovat nemusí...
Reagovat
Patik
Tiež si to myslím.. Tony je neprofesionálny.. Je trénerom len do takej miery aby nebol niekto lepší než jeho synovec..keď hral FAA na Rg s Nadalom chcel aby synovec vyhral.
Reagovat
Marduch
Hlavně modelovat a vychovávat od mala vychovávat poddajného a oddaného synovce je úplně jiný sport než trénovat defakto hotového hráče.
Reagovat
turista
To nevím. Ale Nadal by se prosadil i kdyby ho trénoval někdo bezvýznamný. S tím lze souhlasit.
Reagovat
turista
To by musel být tak výjimečný jako Nadal, Federer nebo Djokovič což není.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Luthi je fakt sasek. Jit k takovému dmntovi.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist