bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas se zranili oba brankáři, do hry musel Patera. A schytal pětku

22. prosince 2023, 10:30

David Zlomek

Štěstí v neštěstí mají Vegas Golden Knight. Zranili se jim sice oba brankáři, ale vlastně v ideální čas, a sice před vánoční přestávkou. Do akce v noci musel Jiří Patera, nicméně nebylo to pro něj vůbec jednoduché. V Tampě Bay inkasoval hned pětkrát.

Obhájce Stanley Cupu z Las je bez Adina Hilla i Logana Thompsona. Zatímco u Hilla jsou problémy dlouhodobější a vynechal už celý prosinec (když nepočítáme šestiminutový návrat v duelu proti Ottawě) kvůli zranění v dolní části těla.

Thompson naopak musel na začátku třetí třetiny opustit úterní zápas proti Carolině, a to pro změnu kvůli zranění v horní části těla.

Jiří Patera se tak v úterý podruhé v této sezoně objevil na ledě místo Thompsona. Isaiah Saville byl povolán z Hendersonu v AHL.

"Máme hodně neokoukané brankáře, musíme před nimi hrát dobře," řekl trenér Vegas Bruce Cassidy. "Každý tým během sezony potká pasáž, ve které je hromada zranění. Tím si teď procházíme, jsme testováni, jak to zvládneme."

Až do čtvrtka měl Patera v NHL stoprocentní úspěšnost a průměr 2,70 obdržených branek na zápas. Saville se v utkání NHL ještě neobjevil.

"Řeknu to takhle, vlastně jsme asi jediný tým, který v NHL má tandem s neporaženými brankáři," usmál se Cassidy. "To je přece pozitivní, ne?"

Tohle už ale neplatí. Patera odchytal zápas proti Tampě Bay a měl kupu práce. Předvedl sice 31 zákroků, ale také pětkrát inkasoval. Obzvláště nepovedená byla sekvence konce druhé třetiny, kdy dostal tři góly během tří minut.

Vegas čeká další zápas v noci na sobotu, a to s floridskými Pantery. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.