Města v kraji se připojují k pietě. Organizátoři vánočních trhů zrušili páteční a sobotní program

22. prosinec 2023 12:20

Pořadatelé olomouckých vánočních trhů zrušili v souvilosti s tragédií na pražské filozogické fakultě páteční a sobotní kulturní program. K pietě se přidávají i další.

V sobotu v poledne, kdy se rozezní zvony k ucnění památky obětí, budou taky mimo provoz pět minut stánky v centru města. Vyplývá to z informací na facebooku pořadatelů trhů.

Stejně se rozhodli také zástupci přerovské radnice. Páteční a sobotní adventní koncerty na náměstí TGM jsou zrušeny. Na radnici a dalších budovách magistrátu zavlají černé prapory. V sobotu se bude od půl sedmé večer v kostele sv. Vavřince konat zádušní mše svatá. Uvedla to Jana Pivodová z přerovského magistrátu.

V Den státního smutku se v Olomouci také rozezní zvony ve všech kostelích ve městě. Znít budou po dobu pěti minut.

Nehraje se ani utkání hokejové extraligy. Olomoučtí hokejisté měli na svém ledě přivítat Karlovy Vary. Náhradní termín je již stanoven na středu 17. ledna.

Bez náhrady zrušilo svůj páteční program Moravdské divadlo Olomouc.

V souvislosti s tragickou událostí v Praze přijala policie v Olomouckém kraji bezpečnostní opatření ve vztahu k takzvaným měkkým cílům. Uvedl to mluvčí Libor Hejtman s tím, že policie posílila hlídky.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio