Nejsme fackovací panák, tvrdí Holec a velebí Jarábka: Dokáže správně motivovat, posunul nás dopředu

Nejsme fackovací panák, tvrdí Holec a velebí Jarábka: Dokáže správně motivovat, posunul nás dopředu

Exsparťan Dominik Holec (29) si je době vědom toho, že jeho začátek v Karviné nebyl úplně ideální, za což mohla delší zápasová pauza. Díky podpoře vedení i trenérů však postupně získal jistotu a mezi tyčemi se cítil stále lépe, s tím, že výkonnost měla stoupající tendenci.

"Těší mě to. Jsem ale na sebe tvrdý a vždy to může být lepší," podotkl v interview pro web sport.aktuality.sk zkušený brankář, jenž v minulosti prošel i Rakówem, Lechem Poznaň, Žilinou, Senicí, Pohroniem a Zlatými Moravcemi.

A jak hodnotí první měsíce v Karviné z týmového hlediska? Už v době svého příchodu věděl, že půjde o náročný ročník.

"Jsme nováček a každý zápas je pro nás těžký. Dovolím si však tvrdit, že máme kvalitu na to, abychom se pohybovali i na vyšších příčkách, než je současná čtrnáctá pozice. Bohužel jsme nebyli úspěšní tak, jak jsme chtěli. Ukázali jsme však víc světlých momentů a do jarní části máme na čem stavět," zůstal optimistou.

Karvinská čísla Holce:

12 - zápasy
1080 - odehrané minuty
3 - čistá konta
19 - inkasované branky
50 - zásahy
72,5% - úspěšnost zásahů
4 - hráč utkání

Od devátého kola vede MFK jeho staronový kouč Juraj Jarábek. Podle Holce šlo o prospěšnou změnu. "Určitě přinesl nový vítr a energii do kabiny, dokáže tým správně motivovat. Tvrdě jsme pracovali a rozhodně nás posunul dopředu," chválil svého současného. nadřízeného, který u kormidla nahradil Tomáše Hejduška.

Karviná, jež se rozloučila s podzimem venkovními remízami v Mladé Boleslavi a v Jablonci, dokázala v průběhu podzimu skalpovat i Viktorii Plzeň nebo Slovan Liberec. Získaných patnáct bodů se tak zdá být v kontextu těchto výsledků docela málo. "Myslím si, že nejsme fackovací panák, ale i my máme svoji kvalitu," prohlásil gólman, jemuž na severní Moravě jistí záda mladší Jiří Ciupa a Jakub Lapeš.

Kdy se půjde v Karviné na Pardubice a v jakém termínu bude možno Sigmu zastihnout na Stínadlech?