Vrátí se Ousou do Slavie? Šance je prý skoro nulová, obránce sní o angažmá v Itálii

Vrátí se Ousou do Slavie? Šance je prý skoro nulová, obránce sní o angažmá v Itálii

Odvaha mu nechybí, stejně jako sebevědomí. Švédský obránce se syrskými kořeny Aiham Ousou se toho zkrátka nebojí. Hráč pražské Slavie, který do konce tohoto roku hostuje ve švédském Häckenu, uvedl pro list Göteborgs-Posten, že sní o angažmá v Itálii. Podle serveru inFotbal.cz tak není momentálně jasné, zda se do vršovického Edenu ještě vrátí. Šance prý moc velká není…

Je mu třiadvacet let a kariéru má před sebou. Přesně narýsovanou ji má Ousou jen do konce tohoto roku, kdy hostuje ve zmíněném švédském klubu. Pak by měl přijít návrat do sešívaného dresu, jenže to vypadá, že do toho mladý obránce moc chuti nemá.

„Láká mě italská Serie A,“ cituje inFotbal.cz vyjádření Ousoua pro deník Göteborgs-Posten. „Uvidíme. Mám velké sny. Doufám, že zamířím do lepší soutěže,“ odpověděl na otázku ohledně své budoucnosti.

Jeho vyjádření možná souvisí i s nedávnou změnou agenta, když se stal klientem společnosti Universal Twenty Two. Ta zastupuje třeba hvězdného Chorvata Luku Modriče. Ousou možná čeká, že se i díky tomu může dostat na prestižnější fotbalovou adresu.

foto: @ SK Sllavia Praha

Zájem o služby Ousousa má podle všeho i švédský klub, ale součástí dohody o hostování nebyla přestupová opce. Na případném transferu se musí Häcken domluvit s vedením Slavie. Tam má hráč kontrakt až do léta 2026.

Jistá je jediná věc. Na zimní soustředění pražského klubu Ousou nezamíří.  Tvrdí to novinář deníku Sport Bartoloměj Černík na sociální síti X s tím, že mládežnického reprezentanta Švédska nedávno zlanařil národní tým Sýrie, v lednu tak odcestuje na mistrovství Asie. „Šance na jeho pokračování v Edenu se blíží nule, zájem mají kluby ze Švédska i jiných zemí,“ tweetoval Černík.

Ousou už během podzimu uvedl, že měl ještě během působení ve Slavii dvě nabídky k přestupu. Ani jedna však neskončila dohodou, ačkoliv měl hráč zájem pražský klub opustit. „S klubem jsme vedli dialog, který nebyl nejlepší. Věděli, že jim neprospívá mít na lavičce nespokojeného hráče. Nikomu taková věc nepomáhá,“ nechal se během podzimu slyšet obránce.

Tým za miliardu? V nejdražší sestavě ligy jsou Ogbu s Krejčím v obraně, rudá křídla i dva viktoriáni