Být cover star českého Forbesu je něco jako první meta. Obálka americké verze tištěného magazínu pak představuje zlatý trůn. Kdo se na ni letos dostal?

Bad Bunny 

Prosinec 23 / Leden 24

Podle Forbesu se díváte na nového krále popu, nebo chcete-li El Rey del Pop. Benito Martinez Ocasio, devětadvacetiletý portorický raper známý jako Bad Bunny, prožívá globální úspěch potvrzený třemi cenami Grammy a jedenácti cenami Latin Grammy. Na platformách Spotify a YouTube předehnal Justina Biebera, Eda Sheerana nebo Taylor Swift. 

Mark Zuckerberg

Říjen / Listopad  

Podzimní obálka patřila miliardáři, šestnáctému nejbohatšímu člověku planety a filantropovi Marku Zuckerbergovi. Zatímco Meta se musela vypořádat s rušením pracovních míst, jeho Chan Zuckerberg Initiative, jejímž cílem je vyléčit všechny nemoci do roku 2100, oznámila vznik nového pracoviště – Biohub Chicago.

Assaf Rappaport

Srpen / Září 

Šéfa společnosti Wiz, která se zaměřuje na globální kyberbezpečnost, uvádí Forbes jako „Čaroděje ze země Wiz“. Proč o něm číst? Hodnota společnosti, kterou řídí, přesáhla deset miliard dolarů a stále se vnímá jako startup.

Lisa Su

Červen / Červenec

„Za pět let uvidíte AI v každém produktu,“ říká v titulním rozhovoru čísla žena, která řídí společnost Advanced Micro Devices. Elektrotechnická inženýrka, která se narodila na Tchaj-wanu a ve třech letech se s rodiči přestěhovala do Spojených států, získala přezdívku Královna čipů.

Alexandr Wang

Duben / Květen

Alexandr Wang, hvězda Silicon Valley a spoluzakladatel firmy Scale AI, se stal nejmladším self-made miliardářem. Vyvinul softwarové nástroje, které výrazně zrychlují a zjednodušují proces učení neuronových sítí. Syn dvou fyziků začal podnikat v devatenácti letech.

Mellody Hobson

Únor / Březen

Investorka, manažerka, filantropka. Prezidentka Ariel Investments je vůdčí osobností afroamerických žen z oblasti financí. Silný tandem tvoří i s manželem, filmovým režisérem Georgem Lucasem. Z obálky se usmívá ve žlutých šatech, řeč je však o jejím projektu Black. 

Megan Thee Stallion 

Megan Jovon Ruth Pete neboli Megan Thee Stallion je zpěvačka, raperka, herečka a skladatelka. Ve Forbesu nešetřili a pojmenovali ji rovnou hiphopovou superstar. Žena, která se netají tím, že jejím vzorem je Beyoncé, má obrovský vliv na sociálních sítích – padesát milionů sledujících.