bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Předčasný vánoční dáreček. Hutton zůstane ve Vegas další dva roky

23. prosince 2023, 14:56

Jan Vojkůvka

Organizace Vegas Golden Knights podepsala s kanadským obráncem Benem Huttonem nový dvouletý kontrakt v hodnotě 1,95 milionu dolarů. Jedná se o odměnu za spolehlivé výkony, které v této sezoně odvádí. Nová smlouva začne platit po této sezoně a vyprší po sezoně 2025/26.

Třicetiletý Ben Hutton nikdy nepatřil ve Vegas k hokejistům, na kterém by stály výsledky. Práci si odvedl poctivě, pokud se dostal na led, ale mezi hvězdné hráče a zásadní opory rozhodně nepatří. Také proto v minulé sezoně při cestě svého týmu za Stanley Cupem odehrál v play-off jen dva zápasy a jinak seděl na tribuně.

Přesto právě tato poctivost, svědomitost a spolehlivost z něho dělá obránce, kterého zkrátka v týmu chcete. Je to poznat zejména v této sezoně, kdy kvůli nejrůznějším zdravotním obtížím spoluhráčů je stabilním členem kádru Zlatých rytířů a prožívá dost možná jednu z nejlepších sezon kariéry. Ve 28 zápasech zaznamenal osm kanadských bodů a především sedm kladných bodů v hodnocení účasti na ledě, čímž atakuje své dosavadní maximum.

Také vedení Golden Knights si je vědomé, že Kanaďan je za relativně málo peněz velmi kvalitním obráncem. A i proto Huttonovi udělil generální manažer Kelly McCrimmon předčasný vánoční dárek. V pátek s ním uzavřel smlouvu na další dvě sezony v celkové hodnotě 1,95 milionu dolarů. Kromě toho, že si ročně polepší o 125 tisíc dolarů, tak se nemusí zabývat nejbližší budoucností, což mu přidá na klidu pro samotný hokej.

Zlatý medailista z mistrovství světa 2016 pochopitelně tuší, že po návratu Shey Theodora se může začít zase pohybovat na hraně soupisky a bude znovu nejspíš trávit čas i na tribuně, ale to je zkrátka daň za to, když chcete být součástí aktuálně nejlepšího týmu ligy.

V tuto chvíli si hlavně užívá fakt, že hraje každý zápas, zdraví mu drží a navrch má jistotu angažmá až do léta 2026.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.