V pražské Zbraslavi hořelo v ubytovně, jeden člověk zahynul

Noční požár v pražské Zbraslavi nepřežil jeden člověk. Hořela ubytovna v ulici Pod Třešňovkou, ostatní její obyvatele se podařilo zachránit, ale potřebovali pomoc záchranářů. Ti ošetřili také tři policisty, kteří přispěchali na pomoc. Dva lidi odvezla záchranná služba do nemocnice. Příčinu požáru hasiči zatím zjišťují, stejně jako výši škody.

Hasiči se o požáru ve Zbraslavi dozvěděli v půl čtvrté v noci. „Na místo bylo vysláno třináct jednotek, z toho dva žebříky a tři velkoobjemové cisterny,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Vojtěch Sosna. V budově bylo patnáct lidí, ale zranění jich utrpělo více.

Jeden člověk při požáru zahynul, podle hasičů byl „v nejvíce zasažené místnosti“. Dalších sedmnáct lidí museli přivolaní záchranáři ošetřit, dva z nich převezli do nemocnice. Kromě lidí z ubytovny byli poraněni i tři policisté. Záchranáři do Zbraslavi poslali čtyři sanitky, evakuační speciál Fénix a přijela také sanitka Asociace samaritánů ČR.

Evakuované, kteří nepotřebovali do nemocnice, shromáždili hasiči v autobusu. Podle Sosny jim je k dispozici člen týmu posttraumatické péče. Město jim pak začalo hledat náhradní ubytování.