Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Požár na pražské ubytovně. Jeden mrtvý, 17 zraněných

Česko

  7:24aktualizováno  9:50
Při ranním požáru ubytovny v Praze na Zbraslavi zemřel jeden člověk. Záchranáři na místě ošetřili 17 lidí, dva byli převezeni do nemocnice. Mezi zraněnými byli i tři policisté, uvedla na síti X pražská záchranná služba. Příčinu požáru hasiči stále zjišťují, známý zatím není ani odhad škody.

Požár ubytovny v ulici Pod Třešňovkou byl nahlášen dnes v 03:36. Na místo události bylo okamžitě vysláno 13 jednotek. K uhašení skrytých ohnisek bylo nutné částečně rozebrat střechu, uvedli pražští hasiči v tiskové zprávě.

V době vzniku požáru bylo v budově 15 lidí a sedm domácích zvířat. „V nejvíce zasažené místnosti byla nalezena osoba bez známek života,“ uvedli hasiči. Podle zveřejněných záběrů využívali k hašení jednopatrové budovy i výškovou techniku.

Pražská záchranná služba vyslala k požáru v ulici Pod Třešňovkou čtyři posádky a evakuační speciál Fénix. Pomáhala i posádka záchranářů z Asociace samaritánů ČR.

Hasiči evakuovaným lidem zajistili náhradní oblečení i hygienické pomůcky a poskytli posttraumatickou péči. „Zástupci městské správy zajišťují náhradní ubytování,“ uvedl komisař pražských hasičů Vojtěch Sosna. Příčina požáru se podle něj vyšetřuje, stejně jako výše škody.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...