Televizní reklamy byly na přelomu devadesátých let velice oblíbené a lidé si na některé z nich pamatují i po desetiletích.

Ikonický reklamní spot rozhodně vytvořila Kofola. Tatínek, kterého hraje Josef Polášek, jde v doprovodu své dcery v podání Sandry Flemrové uříznout do lesa vánoční stromek uprostřed zasněženého lesíka holčičce slibuje, že pokud vydrží do večera držet půst, uvidí zlaté prasátko.

Zatímco se otec věnuje pilování stromečku, dcerka se ho nevinným hláskem ptá, zda bude mít "velký zahnutý zuby nahoru". Na to tatínek odpoví, že pokud vydrží, budou i zuby. V tom si zaneprázdněný rodič uvědomí, že má za sebou divoké prase a scénka končí tak, že dvojice upaluje o holý život z lesa pryč.

Pamatuji si jen pár záblesků

Reklama na Kofolu se poprvé objevila na televizních obrazovkách v roce 2003, tedy přesně před dvaceti lety.

Tehdy byly hlavní herečce Sandře Flemrové tři roky. „Pamatuji si jen pár záblesků jako například koulovačku se štábem. Reklama se mně ale přesto silně zapsala do života,“ svěřila se dětská hvězda Blesku.

Ačkoliv Flemrová absolvovala několik dalších castingů, nakonec jí herectví nebylo souzeno. Sandra vystudovala zdravotnickou školu, stala se
diplomovanou zubní techničkou a v současnosti pracuje v Plzni v zubní ordinaci jako sestřička. Před kameru se ale přeci jen vrátila, jelikož ji loni oslovila Kofola na další spolupráci při uvedení pití ve vratném skle do maloobchodů.

Marketingový ředitel Kofoly Pavol Chalupka vysvětlil, že Sandru vybrali nejen proto, že je se značkou spojována dvacet let, ale zároveň ji bere jako zástupkyni mladé generace, pro kterou je ekologie a udržitelnost velice důležitá.

Související články