Katarína Krajčovičová z pohádky Tři zlaté dukáty: Kvůli roli princezny bych šla na blond

pohádka
Zdroj: Se souhlasem České televize/Herminapress/koláž Lifee
Hlavní role v pohádce Tři zlaté dukáty ztvárnilo zatím neokoukané duo Katarína Krajčovičová a Ladislav Bédi. Vedle nich ale uvidíme také Zuzanu Norisovou, Jozefa Vajdu nebo Jitku Čvančarovou.Pokud se Jurajovi povede osvobodit Julii (Katarína Krajčovičová), dá mu svůj poslední zlatý dukát. A on si konečně bude moci koupit lístek na svou vysněnou cestu...Katarína Krajčovičová v našem rozhovoru říká, že díky vánoční pohádce pocítila jistý tlak a zodpovědnost.Pohádku Tři zlaté dukáty natočila Mariana Čengel Solčanská, která má za sebou pohádky Láska na vlásku (2014) a Zakletá jeskyně (2022).+ 5 fotek+ 6 fotek

Herečka Katarína Krajčovičová (24) se stala letošní druhou vánoční princeznou, která ovládne televizní obrazovky na druhý svátek vánoční. Kvůli pohádce Tři zlaté dukáty chodila dvakrát týdně do posilovny a jak prozradila v našem rozhovoru, přestala se omezovat ve stravě. Barví si Katarína vlasy? Co podědila po mamince? A obarvila by se kvůli této roli na blond?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 25. 12. 2023 12:00

Slovenská herečka Katarína Krajčovičová (24) nás letos provede večerem druhého svátku vánočního v pohádce Tři zlaté dukáty. Její nejoblíbenější snímky jsou přitom o poznání méně pohádkové –⁠ má ráda klasiku od Marie Poledňákové S tebou mě baví svět a Jak vytrhnout velrybě stoličku.

Během natáčení nové vánoční pohádky si Katarína nejvíce užila jízdu historickým automobilem, respektive řízení prvního auta na světě. "Mělo tři kola a vzadu připevněný motor. Nikdy předtím jsem v žádném takovém stroji neseděla, takže jsem byla velice koncentrovaná a měla jsem plnou hlavu obav, aby se autu nic nestalo, protože to je velmi vzácný historický exemplář," prozradila Katarína během vánoční tiskové konference České televize. Co dalšího nám na sebe prozradila v osobním rozhovoru?

Princezna ze Tří dukátů chodí do posilovny

Kataríno, jaká je vaše princezna Julie?
Julie je sympatické, sebevědomé, odvážné děvče, které touží po nastolení spravedlnosti. Když nastane, uvědomí si, o čem život je. Je to celé o lásce.

Byla pro vás velká výzva stát se vánoční princeznou?
Ano. Nejprve jsem si to vůbec neuvědomila – bylo mi oznámeno, že jsem tuto roli dostala. Samozřejmě jsem byla šťastná, ale žádnou tíhu jsem v té době ještě necítila. Až po čase mi docházelo, že je to velká věc.

Takže jste měla pocit velké zodpovědnosti?
Ano, velká zodpovědnost, všichni se na tu pohádku těší a bude to vysílané nejen v Česku, ale také v mém rodném Slovensku. Je to velký tlak, ale stále si říkám: „Marianka, naše paní režisérka, ta to vyřeší, to bude dobré.“

Vypadáte skvěle, jak o sebe pečujete, abyste byla na natáčení v takové výborné kondici? Máte krásné vlasy a štíhlou postavu.
Mockrát děkuji, to je milé. Měla jsem takový režim, že jsem dvakrát týdně chodila do posilovny.

Teď už nechodíte?
Teď zase ano! Střídá se mi to. Mívám tři měsíce intenzivní, potom zase měsíc úplnou pauzu. Ale nijak na to netlačím. Je to na bázi: „Když se mi chce, tak jdu.“ Nechci jít proti svému tělu. Co dál? Vlasy mám po své mamině…

Když jsem si hlídala stravu, paradoxně jsem natekla

Jsou přírodní? Nebarvíte se?
Ne, jak je vidíte, tak jsou od přírody. Nemám ani žádný speciální jídelníček! Mám obyčejný šampon, kondicionér z drogerie a na konečky vlasů dávám jen trochu vyživujícího olejíčku.

Hlídáte si stravu? Kvůli své postavě?
Ne, mám velmi ráda sladké, ale neomezuji se v něm. Měla jsem takové období, kdy jsem to dělala, ale mé tělo šlo paradoxně proti mně. Měla jsem pocit, že jsem mnohem víc zavodněná a nateklá, cítila jsem kila navíc. Později jsem to přestala řešit a začala jsem jíst to, co mé tělo v tu chvíli potřebuje, na co má chuť a co chce. Tohle mi funguje. Není to tak, že bych jedla každou hodinu pizzu. Je to klasika – snídaně, oběd a nějaká ta večeře.

Obarvit na blond? Proč ne?

Změnila byste kvůli roli dramaticky svoji vizáž? Co třeba peroxidové blond vlasy?
Záleželo by na okolnostech – co by to bylo za projekt, zda bych měla během toho také jiné pracovní povinnosti. Můžeme vzít jako příklad tuto vánoční pohádku. Pokud by se ode mne kvůli této roli vyžadovalo, abych šla na blond, tak bych do toho šla. Mám změny ráda, ale záleží na konkrétním projektu.

Ve fotogalerii najdete fotky Kataríny Krajčovičové, jak pohádkové, tak civilní...

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články