hledat

Tags:

Oddejte se svátečnímu dílu Taliba Kweliho, na němž dělali Oh No, Nottz či jeho dcera Diani

Sdílej

BK emcee z Black Star a Reflection Eternal je podle mnohých ukázkovým příkladem pravidla, že se kvůli ztrátě iluzí není třeba setkávat se svými hrdiny. Byť jde o nezpochybnitelný lyrický talent, už x lidí si v průběhu let stěžovalo na jeho manýry, s tím, že byl oheň na střeše kdykoliv s ním někdo nesouhlasil, nehledě na rasistické sklony.

Řadu klasik mu však z diskografie nikdo nevymaže a byť už nenahrál vyloženě ultimátní hymnu pár pondělků, snahu mu odepřít nelze.

Letošní rok u něj považujeme za výživný – nejprve přišla další deska s Madlibem a pár dní před koncem roku si odbylo premiéru i první čisté sólo po více než šesti letech od „Radio Silence“, které žádnou velkou díru do světa neudělalo.

Sváteční „Holy Daze“ se pohybuje na rozhraní EP a LP, něco málo mu produkoval Oh No (a míchal DJ Romes z Lootpack), s tím, se produkčně podepsal pod pár věcí i sám Kweli, který svou novinku otevřel ruku v ruce se svou dcerou Diani.

Druhou položku v tracklistu hudebně zaštítil sympaťák Nottz a téma „What Would Jesus Do“ se k těmto dnům vyloženě hodí…

„Track vyžadoval průzkum, abych se ujistil, že mám pravdu. Byl napsána a nahrán už před lety, ale přišlo mi, že je čas vydat ho až teď. Vždy se snažím psát příběhy, takže tohle je můj pohled na ten největší příběh, jaký kdy byl vyprávěn. Cestování po světě mi umožnilo poznat, že ať už Ježíše uctíváte, nebo ne, myšlenka Krista inspirovala nespočet uměleckých děl. Tady přidávám další,“ vzkázal Talib, jehož čerstvá práce nám nepřijde vůbec špatná a reálně u ní hrozí tlačítko „replay“.

Baví vás obsah bbarak.cz? Budeme vděční, když nás podpoříte na Buy Me a Coffee

 

Tagy:
Bobby

O rapu píšu od roku 2000, od roku 2003 se tak děje pro bbarak.cz.

  • 1