Statistiky po Slovensku: mizerný výkon i mizerná návštěva

Michael Hrabal | Foto: iihf.com

(GÖTEBORG, od našeho zpravodaje) Nedisciplinovanost. Nejčastější důvod, který zmiňovali čeští hráči při hodnocení porážky se Slovenskem. Ostatně počet trestů je toho důkazem. A co ostatní statistiky?

Mizerná návštěva. Jasně, hokejoví nadšenci si hlavně nechtěli nechat ujít odpolední šlágr Kanady s Finskem, přesto... Návštěva na zápas Česka se Slovenskem byla obrovským zklamáním: dorazilo jenom 984 fanoušků.

Slovenská převaha. V první třetině sice Češi přestříleli soupeře 9:7, pak ale Slováci zlepšili pohyb a národní tým začali přehrávat. V prostřední části vyhráli na střely 14:8, v té závěrečné pak 13:12.

Nedisciplinovanost. Češi se nechali vyloučit osmkrát, z toho hned čtyřikrát ve druhé třetině. Slováci je za to ztrestali dvěma brankami.

Trápení v kostce. Od druhé třetiny se česká hra sesypala. Nejenže Češi za celý zápas nevyužili ani jedinou přesilovku (celkově v početní výhodě strávili šest minut), jejich trápení navíc vyvrcholilo ve třetí třetině – inkasovali totiž při vlastní přesilovce z hole obránce Borise Žabky mladšího.

I buly pro Slovensko. Slováci přehráli své rivaly v mnoha ohledech, výjimkou nebyla ani vhazování – vyhráli jich 34, kdežto Češi 31. Nedařilo se hlavně Jakubu Hujerovi (5:9).

Hrabalův nepovedený den. Spoluhráči mu moc nepomohli, současně ale ani on nepomohl jim. Čahoun Michael Hrabal nezažil povedený začátek šampionátu, inkasoval šestkrát ze 34 střel.

Alscher v minusu. Zkrátka den blbec. Obránce Marek Alscher doplatil na mizerný týmový výkon, ve statistice +/- se propadl na hodnotu -3.

Petrovský zářil. Na třech ze šesti branek Slovenska se podílel Servác Petrovský (2+1). Dvoubodový večer zažili Maxim Štrbák (1+1), Filip Mešár (0+2) i Samuel Honzek (0+2). 

Vytížený Hamara. Tomáš Hamara startuje na svém třetím MSJ, hodně se na něj bude vsázet – s ice timem 26:03 byl nejvytíženějším hráčem týmu. Nejvíc se mu přiblížil Tomáš Cibulka (23:39).

Aktivní druhá lajna. Hlavně v první třetině, která se Čechům obecně povedla, na sebe upozornili členové druhé formace. Dominik Rymon po krásné souhře s Ondřejem Becherem a Matyášem Melovským skóroval, zmíněné trio se dohromady postaralo o osm střel na branku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz