Hlavní obsah

Začala se psát slovenská pohádka? Snad potkáme Čechy v bojích o medaile, doufá Repčík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to teprve první zápas, ale slovenští hokejisté na mistrovství světa do 20 let ukázali svůj potenciál. Ve federálním derby si smlsli na českém výběru jednoznačně 6:2. Už před šampionátem se o Slovensku psalo jako o černém koni turnaje a naši východní sousedé to potvrzují. „Super výhra. Dodá nám sebevědomí. Ale slavit můžeme jenom chvilku,“ líčil autor důležitého gólu na 2:1 Peter Repčík.

Foto: iihf.com

Hokejisté Slovenska se radují z branky

Článek

Göteborg (od našeho zpravodaje)  Zatímco z úst českých hráčů před utkáním znělo, že nevnímají derby se Slovenskem příliš speciálně, soupeř po nečekaně vysokém vítězství hovořil jinak. „Je to bratrovražedný souboj. Výhra proto chutná ještě lépe,“ usmál se útočník Repčík. „Čechům ale přeju hodně štěstí. Snad se potkáme v bojích o medaile,“ vzkázal.

Zatímco z českého pohledu se po úvodním debaklu tenhle sen může jevit jako naivní, Slovákům narostla křídla. Ačkoliv jim chybí Juraj Slafkovský i Šimon Nemec, jednička i dvojka loňského draftu, kteří už řádí v NHL, do švédského Göteborgu přivezli skvělý a ofenzivně laděný tým s hvězdami jako Dvorský, Mešár nebo kapitán Adam Sýkora.

Jestli se drtivým vítězstvím nad Českem třeba začala psát slovenská medailová pohádka, nikdo by se tomu na konci turnaje zas až tak moc nedivil. Vždyť loni ve čtvrtfinále Slováci málem srazili pozdější šampiony z Kanady. A na mistrovství osmnáctek v dubnu skončil výběr s několika hráči aktuálního týmu čtvrtý, přičemž padl v boji o bronz rovněž s Javorovými listy také až v prodloužení.

„Stále jsou ve mně emoce. Škoda první třetiny, která nám trochu utekla, ale v šatně jsme si řekli své a změnili jsme svoji hru. Jsem hrdý na kluky, jak jsme to otočili,“ líčil forvard Sýkora.

Dvěma trefami srazil národní tým křídelník první formace Servác Petrovský. „Dva góly a výhra, to nemohlo být lepší,“ usmíval se spokojený útočník, jenž v dorostu a juniorce strávil pět let v Třinci. „I proto budou utkání proti Česku vždycky speciální,“ připustil. „Věřili jsme si, že jsme lepší tým. A tady je výsledek,“ pokračoval.

Slováci vykročili do turnaje pravou nohou, a pokud zvládnou proti Norům i Švýcarům roli favorita, postoupí do čtvrtfinále pravděpodobně nejhůře z druhého místa. „První krok na mistrovství je nejtěžší a zvládli jsme ho. Ale nemůžeme mít přehnané sebevědomí. Potřebujeme zregenerovat a hned zítra nás čeká další zápas. Švýcaři navíc nehráli, takže budou odpočatí,“ upozornil Petrovský před utkáním, které začíná ve středu v pravé poledne.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články