InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Timudej

    sobota 4.5 20:00 - MC Fabrika, České Budějovice

    Koncert.

  • Slavičí dům - pozvánka na benefiční představení

    sobota 4.5 19:30 - Třeboň, Divadlo J. K. Tyla

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vánoční koncert Fantomu v milevské bazilice přilákal stovky lidí

   Autor: JcTED.cz -TV

    Autor: JcTED.cz -TV

AKTUALIZOVÁNO - 27.12.2023 00:31

MILEVSKO - V milevském kostele svatého Bartoloměje končil před Štědrým dnem vánoční koncert sborů a Píseckého komorního orchestru koledou Narodil se Kristus pán. Na Štěpána stejnou koledou začínal koncert kapely Fantom v milevské klášterní bazilice. Přišlo na něj víc než tři sta lidí. V závěru kapelu a zpěváky Annu Marelovou a Jindřicha Müllera odměnili potleskem vestoje a vymohli si přídavek.

 

Adventní a vánoční série chrámových koncertů už roky patří do kalendáře kapely Fantom. Letos se sice vánoční koncerty uskutečnily jen dva, ale ten v milevské bazilice na Štěpána ani tentokrát nechyběl. I díky přízni strahovských premonstrátů může rezonovat lodí národní kulturní památky koleda Narodil se Kristus pán v rockovém střihu. A také celá série vánočních písní, známých v podání Johna Lennona, Ewy Farné a dalších hvězd. Koncert je velmi oblíbený a k milevským Vánocům patří. 

V podání zpěvačky Anny Marelové zazněl legendární hit kapely Zelený samet, který složila někdejší členka Fantomu Vendula Kašpárková a písničku pak převzala kapela Stromboli a zpívala ji Bára Basiková. Premiéru na vánočním koncertu měla také skladba Jindřicha Müllera Pocta Milevsku. Jakmile zazněly její první tóny, v publiku se objevilo plno rukou s mobily a patrioti si hudební vyznání městu zvěčňovali na památku.

Po skončení této skladby si lidé potleskem vestoje řekli o přídavek. Po přidaném hitu Jsou svátky z provenience Karla Gotta návštěvníci znovu tleskali vestoje. S kapelou se přišel pozdravit starosta Milevska Ivan Radosta a lidé i na odchodu přispívali dobrovolným vstupným, které pak kapela pravidelně věnuje na charitativní účely. 

"Vždycky po odehrané sérii vánočních koncertů se porozhlížíme, komu by výtěžek koncertu pomohl a nejspíš jej zase předáme během posvícenského vystoupení," zmínil frontman Fantomu Jindřich Müller. 

Atmosféru koncertu přibližuje i videosestřih. 

 

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Karel 

    Reagovat

     

    Vždyť fantom s tím ozonem na WC má pravdu tak proč to vymazali nechápu.nerozumim

    Vloženo 27.12.2023 09:59:55

  • Majka 

    Reagovat

     

    Koncert byl úžasný. Atmosféra skvělá. Díky

    Vloženo 27.12.2023 08:04:13

  • Fantom milevska 

    Reagovat

     

    Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

    Vloženo 27.12.2023 06:14:53

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace