Ruské dony útočily na Ukrajinu, sestřelit se jich podařilo 32, tvrdí Kyjev

foto Ilustrační foto - Budova v centru ukrajinské Oděsy po zásahu ruskou raketou, 6. listopadu 2023.

Kyjev - Ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila 32 ze 46 ruských dronů, které v noci na dnešek v několika vlnách útočily na Ukrajinu, oznámila média s odvoláním na sdělení ukrajinského letectva. Na okraji Oděsy způsobil sestřelený dron požár v chatařské osadě, následkem čehož tam zemřel jeden člověk a tři další utrpěli zranění, oznámily ukrajinské síly působící na jihu země.

Mezi zraněnými v Oděse je i sedmnáctiletý chlapec. V dalším ukrajinském městě Chersonu pak podle tohoto oznámení dronový útok poškodil nákupní centrum a několik bytových domů.

Protiletecká obrana v noci na dnešek zasahovala asi ve třetině ukrajinských regionů, přičemž na jihu musela útoky prakticky bez přestávky odrážet zhruba sedm hodin, vyplývá z obou prohlášení.

Ruské ministerstvo obrany naopak podle ruské redakce BBC informovalo o sestřelení dvou ukrajinských dronů nad ruskou Belgorodskou a Rostovskou oblastí, které sousedí s Ukrajinou.

Ruské úřady hlásí sestřelení bezpilotního letounu nad Rostovskou oblastí

Ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek nad Rostovskou oblastí sestřelila ukrajinský dron, uvedla agentura Interfax s odvoláním na vyjádření gubernátora Rostovské oblasti. Následky dopadu trosek dronu se upřesňují, dodal gubernátor Vasilij Golubev na sociální síti Telegram.

Stanice BBC na svém ruskojazyčném webu upozornila, že o přeletu nejméně dvou dronů na sociálních sítích informovali obyvatelé Volgodonsku, města na východě Rostovské oblasti, ze kterého je k nejbližšímu místu na frontě nejméně 350 kilometrů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.06.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je sobota 1. června 2024

Očekáváme v 17:00 19°C

Celá předpověď