Preview: Brentford - Wolves. Navážou Vlci na štědrovečerní výhru?

Brentford se vrací po delší pauze způsobené účastí Manchesteru City na mistrovství světa klubů a po Vánocích by měl být svěží a připravenější na návrat do hry. Tuto malou pauzu pravděpodobně dobře přijal kouč Thomas Frank, který poté, co jeho tým prohrál pět z posledních šesti zápasů Premier League (PL) (1-0-5), bude chtít přeskupit síly na tréninkovém hřišti.

Preview: Brentford - Wolves. Navážou Vlci na štědrovečerní výhru?

Rozhodně není zaručeno, že se situace zlepší, když Wolves přijedou do města, protože Bees vyhrály pouze jeden z minulých osmi vzájemných soubojů (1-2-5). Na Gtech Community Stadium se jim v poslední době také nezvykle nedaří, z předešlých šesti domácích zápasů v PL utrpěly tři porážky (3-0-3), což je stejně jako v předchozích 27 takových kláních (13-11-3).

Čerstvý účastník prvního vánočního zápasu PL od roku 1995 (vítězství 2:1 proti Chelsea) Wolves se vrací do akce a snaží se posílit svou pozici ve středu tabulky. Hosté by si proti Brentfordu, na jehož hřišti nepadli od roku 2016 (2-2-0), měli věřit a vzhledem k tomu, že to bylo v nyní již nadbytečném Griffin Parku, na novém honosném hřišti Bees ještě neprohráli (1-1-0).

Tento rekord je zde však téměř jistě ohrožen, protože Wolves v poslední době nebyli v hlavním městě Anglie úspěšní, když v uplynulých 14 ligových soubojích v Londýně nevyhráli (0-3-11). To zahrnuje pět po sobě jdoucích porážek a vzhledem k tomu, že naposledy v Londýně v nejvyšší soutěži prohráli více duelů v řadě před více než deseti lety, možná, že svěřenci Garyho O'Neila potřebují opožděný vánoční zázrak.

Koho sledovat: Neal Maupay z Brentfordu možná čeká na další rychlý start, vzhledem k tomu, že jeho poslední klubové góly byly všechny úvodní. Hwang Hee-chan z Wolvesu uzavřel skóre, když se tyto dva týmy setkaly naposledy. Jeho minulých pět klubových gólů přišlo po 40. minutě.

Zajímavost: Wolves vyhráli pouze jeden z předešlých deseti venkovních středečních střetů (1-5-4).