Fotbalisté Zlína poladí formu na jarní část sezony Tipsport ligou. Zahraniční soustředění je v řešení

Foto: FC Zlín
ZLÍN – Fotbalistům Zlína skončila podzimní část sezony 16. prosince. Tehdy na domácím hřišti deklasovali Hradec Králové 4:0, což jim zajistilo průběžné předposlední místo v ligové tabulce. Svěřenci Bronislava Červenky se na Letné znovu sejdou v pondělí 2. ledna, kdy zahájí přípravu na těžké jarní boje.

V rámci zimní přípravy na ševce v lednu čekají tři zápasy Tipsport ligy a dva přípravné duely. Na umělé trávě ve Skalici se utkají se Zlatými Moravci a domácím MFK, závěrečný zápas proti Zbrojovce Brno sehrají v sobotu 20. ledna na Vršavě. 

Na tradičním zimním domácím fotbalovém turnaji se představí šest prvoligových klubů. Celkem si Tipsport ligu zahraje ve čtyřech skupinách čtrnáct týmů z České republiky a dva ze Slovenska. Hrát se bude na pražském Xaverově, v Mladé Boleslavi, v Prostějově a právě Skalici. Výsledky zápasů se počítají do jedné celkové tabulky.

Nejlepší týmy obdrží finanční prémii. „Pro nás to budou klasické přípravné zápasy před sezonou. V každém utkání prostřídáme dvě jedenáctky, vyzkoušíme všechny hráče. I když do žádného utkání nepůjdeme s tím, že chceme prohrát, zápasy pro nás budou mít spíše kondiční charakter,“ upozorňuje asistent trenéra FC Zlín Lukáš Motal. 

Herní formu budou Zlíňané ladit především proti Vyškovu a Dunajské Stredě. Právě souboj se slovenským týmem by měl být generálkou na jarní boje ve FORTUNA:LIZE. 

Stále v jednání je zahraniční soustředění. Pokud ševci na konci ledna zamíří za lepším počasím i tréninkovými podmínkami na jih Evropy, nejspíše se dohodnuté zápasy zruší a zlínský tým se utká se zahraničními soupeři. 

„Samozřejmě bychom soustředění přivítali. Bylo by daleko lepší, pokud bychom se připravovali a hráli zápasy na přírodní trávě. Momentálně ale žádné bližší informace nemám. Pokud to neklapne, třeba si přípravu zpestříme soustředěním v domácích podmínkách, ale nyní nechci spekulovat,“ sdělil Motal. 

Ševci se bez ohledu na pobyt v teple budou připravovat hlavně na Vršavě. Tréninky na umělé trávě si zpestří posilovnou či jiným cvičením. 

Šest týdnů přípravy by mělo týmu stačit. „Pro nás by možná bylo lepší, kdyby byla příprava ještě o něco delší, na druhé straně pro hráče je to i tak dlouhá doba. Každý chce raději hrát než trénovat. Pokusíme se do kluků dostat co nejvíc. Uvidíme, jaké bude počasí, terény. Snad všechno zvládneme,“ doufá Červenkův asistent. 
 

ZIMNÍ PŘÍPRAVA: 

Pondělí 2. ledna: start přípravy
Sobota 13. ledna: FC Zlín – FC ViOn Zlaté Moravce (TIPSPORT liga, místo: Skalica)
Úterý 16. ledna: FC Zlín – MFK Skalica (TIPSPORT liga, místo: Skalica)
Sobota 20. ledna: FC Zlín – FC Zbrojovka Brno (TIPSPORT liga, místo: Zlín)
Sobota 27. ledna: FC Zlín – MFK Vyškov (místo: Zlín)
Sobota 3. února: FC Zlín – FC DAC Dunajská streda (místo: Zlín)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x