BK MLADA BOLESLAV
27. 12. 2023 | Tomáš Taybner

Podaří se Bruslařům navázat na předchozí vítězství? Ve čtvrtek se znovu představí doma proti Karlovým Varům

M l. B o l. – Extraligový kolotoč nepřestává zpomalovat a Bruslaře tak po volné středě čeká další soutěžní duel. V rámci 31. kola se naši hráči před vlastními fanoušky postaví karlovarské Energii. Hosté do ŠKOENERGO Arény dorazí v pozici devátého týmu tabulky, navíc jako čerstvý vládce Západočeského kraje. Povede se Bruslařům znovu přetlačit svého soupeře a zabodovat? Vstupenky na poslední domácí utkání kalendářního roku 2023 startuje v 17:30 a vstupenky jsou k dispozici zde.

30. kolo

Bruslaři doma předčili Kometu, gólově se navíc prosadili v každé třetině

Jako první se v Mladé Boleslavi prosadili hosté. Nemuselo se tak ale stát, protože pár minut před tím se za brněnskou obranu procpal Osburn, tváří v tvář Lukešovi však mladoboleslavský bek neuspěl. A tak se na druhé straně mohl trefil Zdeněk Okál – 1:0 pro Kometu. V 19. minutě ale Järvinen vyslal za obranu hostů Róberta Lantošiho a ten se po bekhendovém blafáku postaral o vyrovnání. Krátce po startu druhé periody navíc dokázal obrátit stav ve prospěch domácích barev obránce Zach Osburn, ten dostal od Krivošíka puk do mezikruží a následně dokázal propálit Lukeše. Kometa se poté do konce třetiny připravovala a díky častým vyloučením nedokázala srovnat. Bruslařům tak v 50. minutě dodal klid Róbert Lantoši, který zavezl puk do útočné třetiny a za modrou čarou hned přesně pálil na vzdálenější tyčku - 3:1. V závěru ještě hosté zkusili hru bez brankáře, ta však nepřinesla gólový účinek na žádné straně.

- 33:31 -

taková byla bilance vhazování, Bruslaři byli v této statistice o něco málo lepší

Grígerův hattrick pomohl karlovarské družině k úspěšnému zvládnutí Západočeského derby

Domácí Energie se velmi záhy dostala do vedení po poměrně kuriozní situaci. Ostrou ránu Procházky z 2. minuty totiž brankář Hlavaj vyrazil nad sebe a David Gríger poté sklepl puk za záda plzeňského strážce. O vysokou hůl se nejednalo, přesto se rozhodčí museli radit, protože Gríger při zakončení holí zasáhl Hlavaje do masky. Gól byl nakonec posvěcen a domácí proto brzy vedli. Stejný hráč po nabídce Kangasniemiho ve 26. minutě přidal svou druhou trefu v utkání – 2:0. Indiánům se ještě ve 39. minutě povedlo snížit, když přesilovku zakončil parádní ranou Jakub Pour, jenže na druhé straně ještě přišla odpověď. Uběhlo pouhých 24 sekund, než se před Hlavaje znovu dostal Dávid Gríger a slovenský útočník se ani do třetice nemýlil. Plzeňští už se na žádnou korekci nezmohli, nakonec ještě sami inkasovali, když v závěru Ondřej Beránek trefil odkrytou klec – 4:1. Západočeské derby tak zná svého vítěze, i potřetí v sezoně se jím stala karlovarská Energie.

- 34 -

tolik střel mířilo na branku Dominka Frodla, za jeho záda však propadl jen jeden kotouč

foto: Kateřina Pelikánová

Vzájemná bilance vyznívá lehce pro Bruslaře, ze hry zatím padly jen tři branky

První setkaní si obě mužstva odškrtla hned v 5. kole Tipsport extraligy ve ŠKOENERGO Aréně. Domácí Bruslaři na Dominika Frodla vyslali 30 střel a jedna z nich skončila v síti, byla to ta z hole Róberta Lantošiho. Středočeši se vedení ujali v čase 21:24 a svůj hubený náskok už nepustili. Jan Růžička naopak v mladoboleslavské brance zůstal stoprocentní a pochytal všech 31 pokusů hráčů v šedobílé kombinaci. První duel proto patřil Bruslařům – 1:0.

Jan Růžička po vychytané nule: "Byl to pro mě hodně emotivní den. Odehrál jsem první zápas po dlouhé době doma, žádný jiný zimák mi tenhle nenahradí."

V 18. kole se hrálo na ledě KV Arény a také ve druhém případě si fanoušci příliš gólové radosti neužili. Karlovarští se ujali vedení zkraje 3. minuty po trefě Tomáše Redlicha, ve 28. minutě ale dokázal srovnat Róbert Lantoši. Za stavu 1:1 utkání pomalu spělo do nastaveného času, k čemuž znovu výraznou měrou přispívali oba brankáři. V prodloužení se sice hostům podařilo dostat kotouč do sítě a rozhodčí jejich trefu nejprve posvětili, protože na záznamu hledali vysokou hůl, kterou nenašli. Bruslaři si ale vzali challenge na nedovolené bránění brankáři a uspěli s ní. Rozhodovalo se proto až v nájezdech, kde uspěli Jan Hladoník a Lukas Zetterberg – 2:1.

Střelec úvodní trefy Tomáš Redlich: "Bylo to vydřené vítězství. Byl to náročný zápas a Mladá Boleslav hrála dobře, nebylo to jednoduché."

foto: Jakub Knap


Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Pavlík, Gewiese, Osburn, Jánošík (C), Bernad, Štibingr – Krivošík, Järvinen, Lantoši (A) – Hradec, Fořt, Skalický – Rohdin, Roman, Malínek – Dvořáček, Závora, Půček.

HC Energie Karlovy Vary: Frodl – Plutnar, Huttula, Rohan, Stříteský, Pulpán (A), Bartejs, Rulík – Procházka, Gríger, Kangasniemi – Hladonik, Černoch (C), Beránek (A) – Redlich, Jiskra, Kružík – Koffer, Přikryl, Kofroň

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.