Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Václav Sivák chce potvrdit svoji dominanci: Na galavečeru profi boxu a K1 v Lucerně bude obhajovat titul WAKO PRO

27. prosince 2023
Čtení na 1 minutu
Václav Sivák obhájil 13. 5. 2023 titul RFA (FOTO: Miroslav Klempár)
Václav Sivák obhájil 13. 5. 2023 titul RFA (FOTO: Miroslav Klempár)
Václav Sivák, superstar české postojové scény, se představí na tradičním galavečeru profi boxu a K1, který se uskuteční den před Silvestrem v pražské Lucerně. Sivák bude obhajovat svůj titul WAKO PRO proti Anassovi Ahmidouchimu z Maroka, který bude zřejmě jeho dosud nejvážnějším soupeřem. Sivák je i přesto velkým favoritem, který kromě titulu bude hájit i svoji neporazitelnost. Pokud uspěje, připíše si na konto již pětadvacáté vítězství a dobře se naladí před náročným duelem, který jej čeká v první čtvrtině příštího roku v Rusku.

“Soupeřem Vaška Siváka do Lucerny v boji o světový profesionální titul WAKO bude špičkový španělský zápasník s marockými kořeny Anass Ahmidouch s bilancí 39 zápasů (33 vítězství). Anass Ahmidouch Champion nuit des champ. (NDC) 2022, 2023. Champion TKR (Paris), Champion tournament Choc des etoiles 2022, 2023,“ lákají organizátoři na sociálních sítích

Galavečer profi boxu a K1 je již patnáct let tradičním vrcholem bojového sportu v Česku. Letos se odehraje v prostorách Lucerny a začátek je naplánován na 19 hodin.

“Tohle bude neskutečný večer plný skvělých zápasů a nezapomenutelné atmosféry. Bohužel jsme celé gala poskládali z opravdových sportovců a vynikajících fighterů, takže nám stále zůstávají nějaké vstupenky v prodeji,” napsal z narážkou na obskurní organizace, které angažují do zápasů hvězdičky sociálních sítí a pornografický stránek, Matouš Rajmont, jeden z pořadatelů večera.

I letos se pořadatel vrací k tradici první republiky, kdy se v Lucerně psala historie československého boxu. Zápasit v pražské Lucerně znamenalo patřit k absolutní špičce a toho se pořadatelé drží i letos, kdy se v ringu utkají špičkoví bojovníci naší bojové scény. V minulých letech se v Lucerně utkali např. Julius Torma, Vilda Jakš, Rostislav Osička, Luboš Suda, Roman Kracík, Václav Pejsar a mnoho dalších špičkových bojovníků.

Součástí celého večera, který se ponese v duchu třicátých let 20. století, bude i výjimečné slavnostní zahájení a pocta jedné z vybraných legend a její následné umístění do boxerské Síně slávy.

Kromě Siváka se představí i další české hvězdy, jako je Tomáš Hron, Klára Strnadová, Kamil Káninský nebo Jan Šindelář. Zajímavostí bude také boxerský debut bývalého fotbalového útočníka pražské Sparty Míry Slepičky, který se utká s Lukášem Stýblem z PriMMAt Gymu.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon